Huis > W > Wat Een Gastvrijheid?

Wat een gastvrijheid?

Gastvrijheid, ook wel hospitality genoemd, wordt in de encyclopedie als volgt beschreven: “gastvrijheid is het gebruik gastvrij te zijn, en ook het gastvrij handelen zelf, dat wil zeggen, en ontvangen en onderhouden van gasten, bezoekers of vreemdelingen, in vrijheid en goede wil.”

Lees verder

Is gastvrijheid een waarde?

In bijna alle culturen en religies is gastvrijheid een deugd of zelfs een verplichting. Gastvrij zijn is vaak diep verankerd in onze persoonlijke waarden; je zou het kunnen vergelijken met eerlijkheid. Ieder mens liegt weleens. Als de vraag wordt gesteld of je eerlijk bent, zullen de meeste mensen volmondig ja zeggen.
Daarvan, hoe kun je gastvrij zijn?
De essentie van gastvrijheid is 'inleven en anticiperen op uw gast'. Dit is de kern waar het allemaal omdraait. De behoeften, wensen en verwachtingen van uw klant (her)kennen is de basis van een gastvrije organisatie. Daarop volgt de volgende stap: deze behoeften,wensen en verwachtingen overtreffen.

Waar komt gastvrijheid vandaan?

Gastvrijheid komt van het Latijnse hospes, wat gastheer, gast of vreemdeling betekent. In de oudheid was gastvrijheid een manier om eer te bewijzen en gasten en vreemdelingen in huis te verwelkomen. In de loop der tijd is het begrip gastvrijheid geëvolueerd tot meer dan alleen onderdak en voedsel bieden aan gasten. Het omvat nu het idee van een warme, uitnodigende en gastvrije omgeving voor iedereen. Wat heeft te maken met gastvrijheid? Er zijn een paar verschillende dingen die met deze vraag kunnen worden bedoeld, dus het is moeilijk om één definitief antwoord te geven. Enkele mogelijke interpretaties zouden kunnen zijn:
-Wat zijn de taken van een horecamedewerker?
Welke kwalificaties zijn nodig voor een baan in de horeca?
Wat is de geschiedenis van gastvrijheid?
-Wat zijn enkele huidige trends in de horeca?

Wat is het verschil tussen gastvrijheid en hospitality?

Het verschil tussen hospitality en gastvrijheid is voornamelijk de taal: Engels of Nederlands. In de definitie van de termen zit weinig verschil. Wel is het opvallend dat het woord 'hospitality' vaak in verband wordt gebracht met de hospitality-industrie (horeca & catering).
Dienovereenkomstig, wat is de toegevoegde waarde van gastvrijheid?
Investeren in hospitality en gastvrijheid leidt tot meer toegevoegde waarde, onderscheidend vermogen en het versterken van het imago van de (facilitaire) organisatie. De ontwikkeling van hospitality creëert bovendien een hogere tevredenheid van medewerkers en klanten.

Wat is een goede gastheer?

Volgens encyclopedie Ensie is gastheerschap "het verzorgen van een gast en hem of haar oprechte aandacht bieden, met als doel de gast zich zo welkom mogelijk te laten voelen".
...
Goed gastheerschap bestaat uit:
  • Het volledig ontzorgen van je gasten.
  • Klantgericht werken.
  • Klantvriendelijkheid.
Dienovereenkomstig, wat is het gastvrijheidsmodel? Het gastvrijheidsmodel is een kader voor het begrijpen van de relaties tussen gasten en gastheren. Het is gebaseerd op het idee dat gasten en gastheren twee verschillende soorten mensen zijn, met verschillende behoeften en verwachtingen. Het model is ontworpen om gastheren te helpen de behoeften van hun gasten te begrijpen, en om gasten te helpen de verwachtingen van hun gastheren te begrijpen.

Vervolgens, wat wordt er verstaan onder hospitality?

Er zijn een paar verschillende interpretaties van gastvrijheid, maar in het algemeen verwijst het naar de handeling van het verwelkomen en tegemoetkomen van gasten, vreemden of andere bezoekers. Dit kan de vorm aannemen van het verstrekken van eten en drinken, een verblijfplaats, of gewoon een warm welkom. In sommige gevallen kan het ook gaan om meer specifieke dienstverlening, zoals vervoer of vermaak.

Door Robbi

Vergelijkbare artikelen

Waaraan denk je als het woord handel hoort? :: Waar komt het woord pienter vandaan?
Handige links