Huis > W > Wat Betekent Isometrisch?

Wat betekent isometrisch?

(ἴσος, gelijk; (μέτρον, maat), zoo noemt men de werking van een spier, waarvan de lengte onveranderd wordt gehouden en dus de spanning gedurende de samentrekking toeneemt; vandaar het synoniem auxotonisch (augeo, perf. auxi, toenemen), = isotonisch.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Dit in overweging nemend, wat zijn isometrische figuren?

In de wiskunde is een isometrie of isometrische afbeelding een functie die twee metrische ruimten op elkaar afbeeldt en die daarbij de afstanden bewaart. Bij een isometrie wordt een figuur steeds afgebeeld op een congruente figuur. De samenstelling van twee (of meer) isometrieën is weer een isometrie.
Vervolgens, hoe teken ik een isometrisch beeld?
Bij een isometrische projectie teken je alle verticale lijnen recht omhoog. Alle horizontale lijnen teken je onder een hoek van 30°. Bij een isometrische projectie zie je dus drie zijden, hierdoor krijg je een veel beter beeld van hoe iets in het echt eruit zou zien.

Dienovereenkomstig, welke spiercontracties zijn er?

Er zijn drie soorten spiercontracties: isometrische, concentrische en excentrische.
Isometrische contracties zijn wanneer de spier samentrekt maar niet van lengte verandert. Een voorbeeld hiervan is het vasthouden van een gewicht in je hand. De spier trekt samen, maar je hand beweegt niet.
Concentrische contracties zijn wanneer de spier samentrekt en korter wordt. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een gewicht omhoog krult. De spier trekt samen en je hand beweegt dichter naar je schouder.
Excentrische contracties zijn wanneer de spier samentrekt maar langer wordt. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een gewicht uit een krul laat zakken. De spier trekt samen, maar je hand beweegt weg van je schouder. Wat is een isometrische oefening? Een isometrische oefening is een oefening waarbij de spier samentrekt maar de lengte van de spier niet verandert. De spier produceert kracht, maar er is geen beweging in het gewricht.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

En nog een vraag, wat is een isometrische tekening?

Wordt gebruikt voor tekeningen waarop de drie ruimtelijke assen op gelijke wijze hellen naar het projectievlak (tekenvlak).
Je kunt ook vragen wat zijn concentrische spiercontracties?
concentrische contractie waarbij de spier kracht levert en de spier verkort. excentrische contractie waarbij de spier kracht levert, maar ook verlengt. isokinetische contractie met constante snelheid, enkel met apparatuur mogelijk, niet manueel.

Wat is concentrisch en excentrisch?

Excentrische bewegingen waarbij de spiervezels verlengen, en concentrische acties waarbij de spieren verkorten. Spierweefsel heeft een hoog metabolisch karakter, dat zich snel aanpast aan progressieve (kracht)trainingsprikkels.
Bovendien, hoe isometrisch schema maken? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, want er zijn veel verschillende manieren om een isometrisch diagram te maken. Enkele tips voor het maken van een isometrisch diagram zijn het gebruik van 3D-software om het diagram te maken, het gebruik van isometrisch grafiekpapier of het gebruik van een sjabloon.

Hoe Axonometrisch tekenen?

Er zijn een paar stappen om axonometrisch te tekenen:
1. Bepaal eerst de projectiehoek. Dit bepaalt de hoeken van de assen in de tekening.
2. Teken vervolgens de assen van het object. De assen moeten loodrecht op elkaar staan en samenkomen in het middelpunt van het voorwerp.
3. Teken tenslotte de figuur zelf. Teken daartoe lijnen van de hoekpunten van de figuur naar de overeenkomstige assen. De lijnen moeten onder dezelfde hoeken getekend worden als de assen.

Door Ricardo

Vergelijkbare artikelen

Wat is het Cavalièreperspectief? :: Wat is experimenteel realisme?
Handige links