Huis > W > Wat Betekent Het Woord Laptop?

Wat betekent het woord laptop?

Engels woord voor draagbare computer. De betekenis van het Engelse 'lap' is 'schoot'. Een goede laptop kan hetzelfde als een desktopcomputer, maar neemt minder ruimte in beslag. Een laptop kan enkele uren op de batterij werken, waardoor deze ook op plaatsen zonder stopcontact te gebruiken is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Waar is de eerste laptop uitgevonden?

De eerste laptop werd onder meer gebruikt in de spaceshuttle Discovery en werd door het Amerikaanse leger gebruikt bij de inval in Grenada in 1983. Het bedrijf waar Moggridge in dienst was, Grid, zou op het idee van een handzame computer zijn gekomen op verzoek van het Amerikaanse Witte Huis.
Waar is de laptop uitgevonden?
In zijn woonplaats San Francisco is industrieel ontwerper Bill Moggridge overleden. Hij wordt gezien als de uitvinder van de laptop. In 1979 ontwierp hij de GRiD Compass, de eerste kleine computer waarbij het scherm aan het toetsenbord was vastgemaakt.

Je kunt ook vragen wie was de eerste programmeur?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder de definitie van "programmeur". Sommige historici geloven echter dat de eerste programmeur Ada Lovelace was, die in de 19e eeuw 's werelds eerste machine-algoritme schreef. Wat zit er allemaal in een computer? Een computer is een machine die gegevens manipuleert volgens een reeks instructies. De vier basisbewerkingen van een computer zijn invoer, uitvoer, opslag en verwerking.
Invoer: Gegevens worden in een computer ingevoerd met behulp van invoerapparaten zoals een toetsenbord, muis of scanner.
Uitvoer: Gegevens worden door een computer uitgevoerd met uitvoerapparaten zoals een monitor, printer of luidsprekers.
Opslag: Gegevens worden opgeslagen op een computer met behulp van opslagapparatuur zoals een harde schijf, SSD of USB-station.
Verwerking: Gegevens worden door een computer verwerkt met behulp van een CPU, het brein van de machine.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

En nog een vraag, wat is de betekenis van hardware?

Heel eenvoudig gezegd is hardware al het tastbare in en rond een computer(systeem). Met andere woorden de fysieke apparatuur. Aan de ene kant bestaat een pc uit fysieke componenten zoals de behuizing, het moederbord en de processor.
Mensen vragen ook: wat moet je doen als je pc niet meer opstart?
Veel voorkomende oorzaken bij een pc die niet start zijn een defecte voeding, geheugenmodules of harde schijf. Ook problemen met de software zijn veel voorkomende oorzaken; problemen met beschadigde systeembestanden kunnen ervoor zorgen dat de computer foutmeldingen blijft geven of vast blijft zitten in systeemherstel.

Hoe lang bestaat de laptop?

De allereerste draagbare laptops kwamen in 1980 op de markt. De eerste stap naar een kleiner en draagbaar formaat computer was toen gezet. Echter was het apparaat nog niet erg gebruiksvriendelijk, want deze laptops wogen maar liefst 10 kilo! Een voorbeeld hiervan is de laptop genaamd 'Osborne 1'.
Hoeveel verschillende computers zijn er? Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag vanwege het grote aantal soorten en configuraties van computers. In het algemeen is een computer elk apparaat dat berekeningen kan uitvoeren of informatie kan opslaan en ophalen. Hieronder vallen ook apparaten zoals smartphones, tablets en andere digitale apparaten die veel mensen dagelijks gebruiken. Wanneer de meeste mensen aan computers denken, denken ze echter aan de traditionele desktop- of laptopcomputer.
Er zijn naar schatting 1,5 miljard pc's in gebruik over de hele wereld. Dit aantal verandert echter voortdurend omdat mensen upgraden naar nieuwe apparaten en computers met pensioen gaan. Daarnaast zijn er miljoenen servers, gespecialiseerde computers die informatie opslaan en verstrekken aan andere computers, en talloze andere soorten computers die voor specifieke doeleinden worden gebruikt.

Wat kun je doen met een computer?

Een computer kan worden gebruikt voor allerlei taken, zoals tekstverwerking, spreadsheets, databasebeheer, presentaties en meer. Daarnaast kunnen computers worden gebruikt voor communicatie, zoals via e-mail, instant messaging en sociale media. Ten slotte kunnen computers worden gebruikt voor amusement, zoals het spelen van spelletjes, het bekijken van video's en het luisteren naar muziek.

Door Anse Annabel

Vergelijkbare artikelen

Waar komt het woord vandaan? :: Is kanoën zwaar?
Handige links