Huis > W > Wat Betekent Renale Hypertensie?

Wat betekent renale hypertensie?

Onder renale hypertensie wordt, in dit overzicht, verstaan een ver- hooging van den systolischen en diastolischen bloeddruk, welke geacht wordt het gevolg te zijn van een ziekte van nier(en) en/of niervaten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Daarvan, wat zijn renale complicaties?

Renale denervatie betekent letterlijk: 'het onderbreken van de functie van de zenuwbanen van en naar de nieren'. Overactieve zenuwbanen in slagaders naar de nieren kunnen te hoge bloeddruk veroorzaken. Het onderbreken van deze zenuwen, ofwel renale denervatie, blijkt de bloeddruk te doen dalen.
Wat is resorptie nieren?
reabsorptie = • [medisch] terugresorptie (terugopslorping). vasopressine = Hormoon dat de terugresorptie van water in de nierkanaaltjes stimuleert. ADH = Hormoon dat de terugresorptie van water in de nierkanaaltjes stimuleert.

Wat dit betreft, wat is de functie van de glomerulus?

De glomerulus is een klein cluster van bloedvaten gelegen op de kruising van de afferente en efferente arteriolen in het nefron van de zoogdiernier. De glomerulus filtert het bloed tot urine. Dienovereenkomstig, wat is een nierarterie? Een nierslagader is een slagader die de nier van bloed voorziet. De nierslagaders zijn meestal aftakkingen van de aorta, de hoofdslagader in het lichaam.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

En nog een vraag, hoe ontstaat renovasculaire hypertensie?

Renovasculaire hypertensie is het gevolg van een verminderde nierperfusie. In 90% van de gevallen is deze het gevolg van een nierarteriestenose op basis van atherosclerose, die meestal is gelokaliseerd ter hoogte van het ostium en proximale derde deel van de nierarterie en de perirenale aorta (Safian, 2001).
Wat is een metabole complicatie?
Zo zijn er verschillende metabole complicaties, zoals een gestoord fosfaatuitscheiding en een gestoord vitamine D metabolisme, waardoor secundaire hyperparathyreoïdie kan optreden en uiteindelijk renale osteodystrofie.

En nog een vraag, wat zijn de symptomen van slechte nieren?

Symptomen Nierfalen
  • moeheid;
  • lusteloosheid;
  • gebrek aan eetlust;
  • kortademigheid;
  • dikke benen;
  • jeuk.
Wat zijn de klachten bij slecht werkende nieren? Er zijn een aantal symptomen die kunnen wijzen op slecht functionerende nieren. Het kan gaan om veranderingen in de urineproductie, het vasthouden van vocht, kortademigheid, vermoeidheid en verwarring. Als iemand een van deze symptomen heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken, zodat de oorzaak kan worden vastgesteld en een passende behandeling kan worden gegeven.

Je kunt ook vragen waar vind terugresorptie plaats in de nier?

Reabsorptie in de nier vindt voornamelijk plaats in de niercortex, waar zich de niertubuli bevinden. De niertubuli zijn de buisvormige structuren waardoor de urine van de nier naar de urineleiders en vervolgens naar de blaas stroomt. Reabsorptie van water en andere moleculen vindt plaats wanneer de urine door de niertubuli stroomt. Reabsorptie is een proces waarbij de nier water en andere moleculen uit de urine verwijdert en terugvoert naar de bloedbaan.

Door Mellen Bash

Vergelijkbare artikelen

Wat gebeurt er in de gekronkelde Nierbuisjes? :: Hoeveel geld gaat er van je brutoloon af?
Handige links