Huis > W > Wat Doet Rer?

Wat doet RER?

Het ruw endoplasmatisch reticulum (Engels: rough ER, RER) herbergt de ribosomen en heeft daardoor een belangrijke rol in de eiwitvorming (eiwitsynthese) in de cel.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Welke cellen van mensen hebben geen kern?

Onze eigen kernen. Mensen zijn ook eukaryoot. In alle cellen van ons lichaam zit een celkern die ons DNA bevat. De enige uitzondering is de rode bloedcel; die heeft geen celkern.
Hoe heet de kern van een cel?
Celkern. In de kern van de cel ligt DNA, het erfelijk materiaal, opgeslagen. In het DNA staat hoe alles in de cel gemaakt moet worden. Kopieën van het DNA, RNA genoemd, worden via openingen in de celmembraan naar de celvloeistof gestuurd.

Men kan zich ook afvragen: kan een cel leven zonder celkern?

Het antwoord op deze vraag is technisch ja, een cel kan leven zonder kern. De functie van de kern is echter zo belangrijk voor de cel dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een cel zonder een kern zou kunnen overleven. De kern bevat het DNA van de cel, dat alle informatie codeert die de cel nodig heeft om te functioneren. De kern regelt ook het metabolisme van de cel en regelt de expressie van de genen van de cel. Daarom zou een cel zonder kern niet in staat zijn al deze essentiële functies uit te voeren, en zou hij waarschijnlijk zeer snel sterven. Daarvan, hoe wordt de inhoud van de kern gescheiden van de rest van de cel? De kern is van de rest van de cel gescheiden door een dubbel membraan, de nucleaire envelop. De nucleaire envelop bestaat uit twee lipide bilagen, de ene binnen de andere. De ruimte tussen de twee bilagen wordt de perinucleaire ruimte genoemd. De nucleaire envelop is verbonden met het endoplasmatisch reticulum (ER), een netwerk van membranen dat door de hele cel loopt. Het ER is verbonden met de nucleaire envelop op punten die nucleaire poriën worden genoemd. Kernporiën zijn grote complexen die moleculen in en uit de kern laten gaan.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Trouwens, wat gebeurd er in het endoplasmatisch reticulum?

Een netwerk van buisjes en zakjes in de cel en het is opgebouwd uit één membraan dat verbonden is met het membraan van de celkern. Functie: productie van eiwitten in samenwerking met de ribosomen en transport van de ruwe eiwitmoleculen richting het Golgi-apparaat.
Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen ruw en glad er?
Glad ER (Engels: smooth ER, SER) is een variant van ER die voornamelijk dient om stoffen vanuit het ruw ER te vervoeren naar het golgi-apparaat, het bevindt zich dan ook vaak tussen zones met ruw ER en het golgi-apparaat.

Dit in overweging nemend, waar vind de translatie plaats?

Translatie vindt dus plaats in het cytoplasma, waarbij een ribosoom begint bij het startcodon en het mRNA afleest in de 5' naar 3' richting, zodat tRNA's kunnen binden aan het mRNA via hun complementaire anticodons waardoor ze de juiste aminozuren aandragen, zodat het ribosoom deze aminozuren aan elkaar kan koppelen om
Wat is een Celkenmerken? Een celkenmerk is een kenmerk van een cel dat kan worden gemeten of waargenomen, zoals grootte, vorm, kleur en functie.

Dit in overweging nemend, wat zijn de celkenmerken?

Celkenmerken omvatten de grootte, de vorm en de functie van de cel.

Door Budge

Vergelijkbare artikelen

Welk deel ontbreekt bij de cellen van een zeeslak? :: Hoe grote harde schijf heb ik nodig?
Handige links