Huis > W > Wat Doet Een Vertaler?

Wat doet een vertaler?

Als vertaler houd je je bezig met het omzetten van geschreven tekst naar een andere taal. Meestal vertaal je vanuit een vreemde taal (de brontekst) naar je moedertaal, maar andersom is ook mogelijk. Vaak ben je gespecialiseerd in een bepaalde richting, bijvoorbeeld juridische of literaire teksten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Dus, wat doet een juridisch vertaler?

Een juridische vertaling is precies wat de naam doet vermoeden: een vertaling van een juridisch document of tekst. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om contracten, polis- of algemene voorwaarden, vonnissen, volmachten, regelingen of statuten.
Hoeveel verdien je als vertaler?
Het aanvangssalaris van een Vertalers, tolken en andere taalkundigen bedraag meestal tussen de € 1.869 en € 2.483 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.210 en € 3.039 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Trouwens, wat is het uurloon van een vertaler?

Het gemiddelde uurloon van een vertaler bedraagt $17,81, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de specifieke sector, de geografische regio en het ervaringsniveau. Is vertaler iets voor mij? Een vertaler is iemand die teksten van de ene naar de andere taal vertaalt. Wie vertaler wil worden, moet ten minste twee talen beheersen. Vertalers zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald onderwerp, zoals recht of geneeskunde.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Welke opleiding vertaler?

De meest gangbare opleiding tot vertaler is de Vertaalacademie te Maastricht (onderdeel van Zuyd Hogeschool). Deze hbo-opleiding kun je alleen in voltijd doen. Je leert er twee vreemde talen op een hoog niveau beheersen en krijgt les in verschillende vakgebieden, zoals ondertitelen en sofware vertalen.
Hoe word ik vertaler van boeken?
Het hoogst aangeschreven in Nederland is de Vertaalacademie in Maastricht, maar er bestaan ook andere HBO opleidingen voor Vertaler. Op de opleiding wordt naast een of meerdere vreemde talen ook de specifieke vaardigheden voor het vak geleerd, zoals ondertitelen en het gebruik van vertaalsoftware.

En nog een vraag, wat is een freelance vertaler?

Een beginnend freelance vertaler kan je vergelijken met een journalist: de eerste uren (en soms dagen) van de voorbereiding van een vertaling worden vaak besteed aan het verdiepen in een onbekend onderwerp. Om accurate vertalingen te maken zal je soms nieuwe zaken moeten leren.
Hoe lang duurt een tolken opleiding? Er is niet één antwoord op deze vraag omdat de duur van de opleiding kan variëren afhankelijk van het specifieke programma, het ervaringsniveau en andere factoren. De meeste tolkenopleidingen duren echter enkele weken tot enkele maanden.

Hoeveel verdient een tolk netto?

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden vanwege de vele variabelen, zoals de geografische locatie van de tolk, het aantal jaren ervaring en de specifieke bedrijfstak waarin hij werkt. Over het algemeen kunnen tolken een salaris verwachten dat vergelijkbaar is met andere professionele beroepen waarvoor een vergelijkbaar opleidingsniveau vereist is. In de Verenigde Staten was het mediane jaarsalaris voor tolken en vertalers $49.930 in mei 2019, volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics.

Door Leanne Janovsek

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel verdient een vertaler in België? :: Wat voor opleiding heb je nodig voor verkoper?
Handige links