Huis > W > Wat Is Een Client Pc?

Wat is een client pc?

Een computer die op een netwerk is aangesloten en de bronnen van een andere computer gebruikt. Zo ontvangt de clientcomputer bijvoorbeeld webpagina's en overige informatie van een andere op het netwerk aangesloten computer.

Lees verder

Wat dit betreft, wie of wat is mijn server?

Klik in Windows (Vista en 7) op "Start", typ "cmd" en bevestig met <ENTER>. De opdrachtprompt opent in een nieuw venster. Typ er "ping mijnorganisatie.be" en druk op <ENTER>. Het IP-adres van de server waarmee je verbonden bent, is in dit geval 72.14.221.104.
Wat is een server omgeving?
Dit maakt het wellicht wat ingewikkelder maar onthoud dat een server niets meer is dan een computer of een stuk software op een computer die specifieke taken uitvoeren. Zo regelt een e-mailserver al het e-mailverkeer en regelt een webserver alles omtrent een website die op de server geïnstalleerd is.

Hoe groot is een server?

Een server is een computer die gegevens en bronnen opslaat en deelt met andere computers in een netwerk. Er is geen definitief antwoord op de vraag hoe groot een server is, aangezien de grootte van een server afhangt van de specifieke behoeften van het netwerk dat hij ondersteunt. Servers zijn echter meestal groter en krachtiger dan de gemiddelde desktopcomputer, omdat zij de hogere eisen van ondersteuning van meerdere gebruikers en verwerking van grote hoeveelheden gegevens moeten aankunnen. Wat is een fysieke server? Een fysieke server is een computer waarop een of meer servers staan. Servers zijn meestal dedicated (wat betekent dat ze geen andere taak uitvoeren dan servertaken), maar in sommige gevallen kunnen ze ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Een fysieke server heeft doorgaans meer opslagcapaciteit en verwerkingskracht dan een gewone computer, en bevindt zich vaak in een datacenter.

Je kunt ook vragen welke webservers zijn er?

Op het internet zijn er een aantal verschillende soorten webservers actief. De twee bekendsten zijn "Apache", dit is een open source webserver en "Internet Information Server" de webserver van Microsoft.
Wat betekent kan geen verbinding maken met server?
Deze fout betekent dat uw apparaat geen verbinding kan maken met de mailserver van uw provider. Het kan van alles zijn: geen netwerk, een onderbroken of onstabiel netwerk, of zelfs een goede internetverbinding in het algemeen, maar het onvermogen om de mailserver van uw specifieke provider te bereiken.

Je kunt ook vragen wat te doen bij serverfout?

Wat te doen bij serverfout?
  1. Wis het cachegeheugen en de cookies van de browser of app.
  2. Probeer toegang te krijgen tot de privé-/incognitomodus van de browser.
  3. Start je apparaat opnieuw op.
  4. Installeer de app opnieuw.
Dit in overweging nemend, wat moet je doen als de server niet reageert? Als de server niet reageert, moet de client opnieuw een verzoek naar de server sturen.

Daarvan, kan geen contact maken met de server?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u geen verbinding kunt maken met de server. Het eerste wat je moet controleren is je internetverbinding. Als je verbonden bent met het internet, is het volgende wat je moet controleren de status van de server. De server kan down of niet beschikbaar zijn. Een andere mogelijkheid is dat het IP-adres van de server is veranderd. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met de server, neem dan contact op met de beheerder van de server voor verdere hulp.

Door Caria Smolinski

Hoe zit een IP adres in elkaar? :: Wat doet een web server?
Handige links