Huis > W > Wat Betekent Meme In Het Nederlands?

Wat betekent meme in het Nederlands?

Maar wat zijn 'memes' precies? Inmiddels zijn 'memes' (uitspraak: miems) – stukjes cultuur die snel en gemakkelijk verspreid en gedeeld worden – haast onlosmakelijk verbonden met de manier waarop we het internet consumeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Dit in overweging nemend, hoe leg je uit wat een meme is?

Een meme is een grappige afbeelding, video of boodschap die massaal wordt gedeeld op sociale media.
Men kan zich ook afvragen: wat is de functie van een meme?
Een meme is de internetvariant van een cartoon. Het is een humoristische afbeelding of korte video met een korte boodschap in het onderscript, over een probleem in de maatschappij, politici, bekendheden of simpelweg een grappige gezichtsuitdrukking van dieren of mensen.

En nog een vraag, waar komt het woord meme vandaan?

Het woord meme werd voor het eerst bedacht door bioloog Richard Dawkins in zijn boek The Selfish Gene uit 1976. Hij stelde voor dat ideeën, gedragingen en culturele fenomenen kunnen evolueren en zich als virussen door een bevolking kunnen verspreiden. Het woord meme komt van het Griekse woord "mimema", dat "iets geïmiteerds" betekent. Waar kan je memes vinden? Memes zijn te vinden op verschillende websites, waaronder social media sites als Facebook, Instagram en Twitter. Ze zijn ook te vinden op websites als Tumblr en Reddit.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Dienovereenkomstig, hoe spreek je uit meme?

De uitspraak van meme

Volgens Dawkins, die de term bedacht, moet 'meme' worden uitgesproken zodat het rijmt op het Engelse 'cream'. Voor Nederlanders ligt de uitspraak dus dichter bij 'miem' dan bij 'mehmeh', zoals sommigen denken dat je het wellicht zou moeten uitspreken.
Vervolgens, wat is een grappige meme?
Op internet staan grappige plaatjes bekend als 'memes'. Maar in de wetenschappelijke wereld wordt dit woord al veel langer gebruikt.

Men kan zich ook afvragen: hoe oud zijn memes?

De originele meme betekenis stamt uit het jaar 1976, toen het boek "The Selfish Gene" uitkwam van ethisch deskundige, evolutionair bioloog, auteur en prominent atheïst Richard Dawkins. In het boek werd evolutie behandeld op basis van de het boek "Adaptation and Natural Selection" uit 1966.
Hoe maak je zelf een meme? Er zijn een paar manieren om je eigen meme te maken. Eén manier is het gebruik van online meme tools zoals Imgflip.com of Kapwing.com.
Een andere manier is om je eigen meme-sjabloon te maken met een online beeldbewerker zoals Pixlr.com of Canva.com.
Zodra je je meme-sjabloon hebt gemaakt, kun je je eigen tekst en afbeeldingen toevoegen om je eigen unieke meme te maken.

Dit in overweging nemend, wat is een meme instagram?

Een meme Instagram is een online platform waar mensen memes kunnen delen en bekijken. Memes zijn vaak grappige of relativerende afbeeldingen of video's die van een tekst kunnen worden voorzien. Mensen kunnen andere gebruikers volgen en hun berichten liken of becommentariëren.

Door Royce Bradford

Vergelijkbare artikelen

Wat is de bekendste meme? :: Wat is het grootste negatief rationaal getal?
Handige links