Huis > W > Wat Is Weerstand In Gedrag?

Wat is weerstand in gedrag?

Weerstand is een manier van de ander om te laten merken dat hij betrokken is en dat hij opkomt voor zijn eigen belangen. Het is de kunst om er achter komen wat dat belang van de ander is én dat jullie er samen uit komen. Ga dus niet tegenover de ander staan maar probeer er naast te staan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is weerstand gelijk aan vermogen?

Het gedissipeerde vermogen is een functie van het kwadraat van de stroom die erdoor vloeit.

Men kan zich ook afvragen: wat houd weerstand in?

Weerstand is het vermogen van uw lichaam om u te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, zodat u minder snel ziek wordt. De hoogte van uw weerstand hangt af van uw afweersysteem ofwel immuunsysteem. Dit systeem bestaat uit antistoffen en witte bloedcellen.
Wat dit betreft, wat betekent ohmse weerstand?
Een Ohmse weerstand is een weerstand waarbij er recht evenredig (lineair) verband is tussen de spanning over de weerstand en de stroomsterkte door de weerstand. De weerstand heeft dus een constante waarde. De (I,U)-karakteristiek van een Ohmse weerstand is een rechte lijn door de oorsprong.

En nog een vraag, hoe bereken je de ohmse weerstand?

De ohmse weerstand van een materiaal wordt berekend door de spanning die over het materiaal wordt aangelegd te delen door de stroom die door het materiaal loopt. Hoe bereken je de totale weerstand? Om de totale weerstand van een schakeling te berekenen, moet u de weerstand kennen van elke afzonderlijke component in de schakeling en de manier waarop de componenten zijn aangesloten. Zijn de componenten in serie geschakeld, dan tel je de weerstand van de componenten bij elkaar op. Zijn de componenten parallel geschakeld, dan gebruik je de vergelijking: 1/Rt = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3 + ...

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de vervangings weerstand?

Om de vervangingsweerstand te berekenen, moeten we de breuk omdraaien: 1/RV wordt RV/1 en drie-twintigste wordt 20 gedeeld door 3. Het resultaat is hetzelfde als het resultaat in manier 1.

Wat als je weerstand voelt?

'Met weerstand bedoel ik het gevoel dat je kunt hebben als je nieuwe stappen gaat maken in je leven. Deze weerstand kan zich ook aandienen als 'het even niet goed met je gaat' en je daar hulp bij nodig hebt. Deze drempel, deze weerstand, kan zich laten zien als onzekerheid, twijfel, angst of oordelen.
Hoe voel je weerstand?
Weerstand is een gevoel van afweer en kan in tal van situaties de kop opsteken.
  • er gebeurt iets wat je niet fijn vindt.
  • er wordt iets gezegd wat onprettig is.
  • er wordt een verandering aangekondigd waar je je niet goed bij voelt.
  • je voelt je aangevallen of gekleineerd.
  • je merkt dat de ander op je neerkijkt.

Is weerstand een gevoel?

Iedereen ervaart wel eens weerstand, dit kan zijn vanuit jezelf of de ander. Weerstand vanuit jezelf kan bijvoorbeeld tegen cliënten zijn, of omdat je betrokken raakt bij een reorganisatie binnen je bedrijf wat je niet ziet zitten. Weerstand kan ontstaan bij elke vorm van verandering in je leven.
Wat verhoogt de weerstand? Het antwoord op deze vraag hangt af van de context waarin hij wordt gesteld. In het algemeen wordt de weerstand verhoogd wanneer de geleider dikker wordt gemaakt, wanneer de lengte van de geleider wordt vergroot, of wanneer de temperatuur van de geleider wordt verhoogd.

Wat is een Leidingweerstand?

De buisweerstand is een maat voor de warmtegeleiding van een buis. Het is een functie van het materiaal van de pijp, de dikte van de pijp en de temperatuur van de vloeistof in de pijp.

Door Marcy Mangen

Vergelijkbare artikelen

Hoe hoger de weerstand? :: Hoe is geheimtaal ontstaan?
Handige links