Huis > H > Hoe Hoger De Weerstand?

Hoe hoger de weerstand?

Wet van Ohm

Hoe hoger de weerstand van een voorwerp; laten we zeggen een stroomdraad, des te meer energie kost het voor de elektronen om er doorheen te bewegen, en dus wordt de spanning die over de draad staat vanzelf hoger.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is hoger dan sopraan?

Er is iemand die de viool, de altviool, de violoncel en de bas kent. De namen van de eerste, tweede, derde en vierde kunnen vergeleken worden met de bas.

Vervolgens, wat het verschil is tussen een ohmse weerstand en een niet ohmse weerstand?

Wat het verschil tussen een Ohmse en een niet-Ohmse weerstand? Een Ohmse weerstand is een weerstand waarbij R constant is. Bij een niet-Ohmse weerstand verschilt R bij verschillende spanningen.
Wat merk je op aan de weerstand als je de waarde verandert?
Een variabele weerstand is een weerstand waarvan de waarde veranderd kan worden door beweging, lichtinval, spanning, temperatuur of mechanische vervorming. Een ijzer-waterstofweerstand is een voorbeeld van een PTC-weerstand.

Is de weerstand bij elke stroomsterkte constant?

Het antwoord op deze vraag is nee, de weerstand is niet constant bij elke stroom. De weerstand varieert met de hoeveelheid stroom die door de geleider loopt. Wat is een ohmse belasting? Een ohmse belasting is een type elektrische belasting met een lineaire spanning-stroomkarakteristiek. Met andere woorden, de spanning over een ohmse belasting is recht evenredig met de stroom er doorheen. De weerstand van een ohmse belasting is constant over een groot bereik van stromen en spanningen. De meeste elektronische apparaten, zoals weerstanden en diodes, zijn ohmse belastingen.

Gerelateerde artikelen

Is weerstand gelijk aan vermogen?

Het gedissipeerde vermogen is een functie van het kwadraat van de stroom die erdoor vloeit.

Hoe bereken je de totale weerstand parallel?

De weerstand van de verschillende componenten tel je bij elkaar op: Rt = R1 + R2 + R3. Je kunt dit ook afleiden uit de formule voor de weerstand R = U / I en het feit dat de spanning U bij elkaar optelt, terwijl de stroomsterkte I gelijk blijft.
Dus, hoe bereken ik vervangingsweerstand?
Om de vervangingsweerstand te berekenen moeten we de breuk omdraaien: 1/RV wordt RV/1 (we kunnen /1 dan wegstrepen) en drie-twintigste wordt 20 delen door 3. De uitkomst van 6,67 Ohm is gelijk aan de uitkomst bij manier 1.

Trouwens, waarom heet de totale weerstand de vervangingsweerstand?

Door meerdere weerstanden te vervangen door één weerstand wordt een schakelingen vaak een stuk eenvoudiger en kunnen stroom en spanning makkelijker uitgerekend worden. Zo'n weerstand wordt een vervangingsweerstand genoemd, notatie: Rv.
Dienovereenkomstig, wat roept weerstand op? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat weerstand kan worden opgeroepen door verschillende factoren, afhankelijk van het individu. Enkele veel voorkomende redenen waarom mensen zich tegen verandering verzetten, zijn onder meer het gevoel overweldigd of gestrest te zijn door de verandering, het gevoel niet over de nodige vaardigheden of kennis te beschikken om de verandering met succes uit te voeren, het gevoel dat de verandering voor hen niet nodig of relevant is, of het gevoel dat de verandering negatieve gevolgen voor hen zal hebben. In het algemeen zullen mensen zich eerder verzetten tegen verandering als zij het gevoel hebben dat die hun leven op de een of andere manier zal verstoren of als zij niet geloven dat die verandering hen ten goede zal komen.

Dienovereenkomstig, welke vormen van weerstand zijn er?

Er zijn vele vormen van verzet, maar de meest voorkomende zijn actief en passief verzet. Actief verzet is wanneer de persoon die zich verzet actief probeert de persoon of het ding waartegen hij zich verzet te stoppen. Dit kan gebeuren met fysieke middelen, zoals iemand de toegang tot een kamer ontzeggen, of met verbale middelen, zoals nee zeggen. Passief verzet is wanneer de persoon die zich verzet niet actief probeert de persoon of het ding waartegen hij zich verzet te stoppen, maar zich toch op een of andere manier verzet. Dit kan gebeuren door niet mee te werken, of door iets te doen dat het moeilijk maakt voor de persoon of het ding waartegen hij zich verzet om zijn doel te bereiken.

Door Quintana Zapanta

Vergelijkbare artikelen

Is giga groter dan Mega? :: Wat is weerstand in gedrag?
Handige links