Huis > W > Wie Kan Wikipedia Bewerken?

Wie kan Wikipedia bewerken?

Inderdaad mag iedereen Wikipedia-pagina's bewerken. Daarvoor is geen vraag om toestemming nodig. Maar er zijn wel regels en afspraken waaraan iedereen zich moet houden. Wanneer er onenigheid bestaat over de inhoud van een artikel moet men bijvoorbeeld goede bronnen erbij halen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je PNG bewerken?

Het is mogelijk om te creëren.

Daarvan, wat is sharepoint wiki?

SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt.
En nog een vraag, wie schrijft de artikelen op wikipedia?
Wikipedia wordt geschreven door vrijwilligers, die dat verder ook allemaal zelf regelen.

Hoe kan je een Wikipedia pagina verwijderen?

Als u een Wikipedia-pagina wilt verwijderen, moet u eerst inloggen of een account aanmaken. Als u ingelogd bent, ziet u bovenaan de pagina een tabblad "verwijderen". Als u op dit tabblad klikt, verschijnt er een formulier waar u een reden voor verwijdering kunt opgeven. Nadat u een reden hebt ingevoerd, klikt u op de knop "Pagina verwijderen". Wie is de oprichter van Wikipedia? De oprichter van Wikipedia is Jimmy Wales.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een afbeelding bewerken in Word?

Wanneer u een afbeelding in uw document invoegt, klikt u erop en vervolgens op het tabblad Opmaak. U kunt in Word kleurvariaties toepassen, bijsnijden, comprimeren en een aantal speciale effecten toepassen.

Bovendien, kan je een eigen wikipedia pagina maken?

Een artikel over jezelf schrijven

Het schrijven van een artikel over jezelf of je eigen bedrijf valt sterk af te raden, al kennen weinigen je beter dan jezelf. Meestal kun je zelf moeilijk beoordelen of de vermelding van jouw persoon of bedrijf voldoende encyclopedisch relevant is.
Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen wikipedia en een encyclopedie?
Wikipedia is meestal degelijker, technischer en wetenschappelijker. Soms biedt ook juist Encarta een 'zwaarder' artikel." Minpuntje W: minder illustraties en vrijwel geen animaties.

Waaraan kan je zien of een bron betrouwbaar is?

'Er staat geen maker bij de bron, dus de bron is niet betrouwbaar' – Als de maker van de bron onbekend is, dan hoeft dat nog niet te zeggen dat de bron onbetrouwbaar is. Klopt de informatie van de bron met de informatie die bekend is over jouw onderwerp? Dan geeft de bron waarschijnlijk een betrouwbaar beeld.
Hoe betrouwbaar is wikikids? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat wikikids een door gebruikers gegenereerde encyclopedie is en de betrouwbaarheid dus afhangt van de nauwkeurigheid van de informatie die door gebruikers wordt bijgedragen. Wikikids heeft echter wel een team van redacteuren die de informatie op de site controleren en beoordelen op juistheid, dus het wordt over het algemeen beschouwd als een betrouwbare bron van informatie voor kinderen.

Wat zijn niet betrouwbare bronnen?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want wat als een "betrouwbare" bron wordt beschouwd, kan variëren afhankelijk van de context en het doel. Maar over het algemeen zijn bronnen die niet als betrouwbaar worden beschouwd, bronnen die geloofwaardigheid, objectiviteit of autoriteit missen. Dit kunnen bronnen zijn die bevooroordeeld, onnauwkeurig of verouderd zijn.

Door Carolyne Chichester

Vergelijkbare artikelen

Wat is een spatie in HTML? :: Wat is de betekenis van Wikipedia?
Handige links