Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Wikipedia?

Wat is de betekenis van Wikipedia?

Het woord wiki wiki komt uit het Hawaïaans en heeft de betekenis van 'snel, vlug, beweeglijk'.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

Je kunt ook vragen hoe werkt een wiki?

Bij een wiki kunnen bezoekers de eigenlijke informatie-inhoud van de site bewerken en is er één gezamenlijke tekst die door alle deelnemers wordt onderhouden (soms met plaatjes). Het idee is dat de kwaliteit van de informatie toeneemt wanneer iedereen wordt aangemoedigd het zelf te verbeteren.
Waar moet een wiki aan voldoen?
In ieder geval zijn korte relevante stukken tekst in plaats van lange notities een must. Wiki's kunnen snel een onoverzichtelijke brei van woorden en links worden, waardoor gebruikers informatie niet kunnen vinden of niet meer willen bijdragen. De inhoud moet overzichtelijk en constructief zijn.

Hoe maak ik zelf een wiki?

Aangenomen dat u een wiki wilt maken met MediaWiki (de software die Wikipedia gebruikt):
1. Ga naar www.mediawiki.org/wiki/MediaWiki en download MediaWiki.
2. Volg de installatie-instructies voor uw specifieke serverconfiguratie.
3. Zodra MediaWiki geïnstalleerd is, ga naar http://yourdomain.com/mw-config/ om de configuratie van de wiki te voltooien.
4. Na het voltooien van de configuratie, zal uw wiki up and running zijn op http://yourdomain.com/wiki/. Hoe komt Wikipedia tot stand? Wikipedia is een gratis online encyclopedie die iedereen kan bewerken. Het wordt gezamenlijk geschreven door vrijwilligers die zonder betaling schrijven. Iedereen met internettoegang kan Wikipedia-artikelen schrijven en wijzigen. Dit maakt Wikipedia minder kwetsbaar voor vooringenomenheid of manipulatie dan traditionele encyclopedieën.
Wikipedia wordt ondersteund door de Wikimedia Foundation zonder winstoogmerk. De stichting zamelt geld in via donaties en subsidies om de bedrijfskosten van Wikipedia te betalen.

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van device?

Een apparaat is een term in de Engelse taal. Hardware is datgene waar software op draait. Het is een onderdeel van een computer. Een apparaat is een CD-ROM speler, printer of modem.

Men kan zich ook afvragen: is de informatie op wikipedia betrouwbaar?

Wikipedia doet aan kwaliteitscontrole, maar u moet voorzichtig zijn om het als wetenschappelijke bron te gebruiken. In goede artikelen staan recente referenties, bronnen, noten en literatuurverwijzingen die u als wetenschappelijke bron kunt gebruiken.
Hoe gebruik je wiki in teams?
Hoe gebruik je een Wiki in Teams?
  1. Klik op het Wiki-tabblad.
  2. Geef de pagina een naam door over Naamloze pagina te typen.
  3. Om een sectie toe te voegen, beweeg je met de muis onder de laatste sectie of tussen 2 secties.
  4. Onder de sectietitel kan je inhoud toevoegen.
  5. Klik op om een sectiegesprek weer te geven.

Hoe moet je iets op Wikipedia zetten?

Je kunt ook een nieuwe pagina aanmaken door na het eerste stuk van de URL http://nl.wikipedia.org/wiki/ de woorden van de nieuwe titel te typen en vervolgens de entertoets aan te slaan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe titel + Enter.
Daarvan, hoe zoeken in wikipedia? U kunt op Wikipedia op verschillende manieren naar iets zoeken.
Als u de naam weet van het artikel dat u zoekt, kunt u die gewoon intypen in de zoekbalk bovenaan de pagina. Als u bijvoorbeeld de Wikipedia-pagina over de Eiffeltoren wilt vinden, typt u "Eiffeltoren" in de zoekbalk.
Als u niet zeker bent van de exacte naam van het artikel dat u zoekt, kunt u proberen algemeen te zoeken. Als u bijvoorbeeld een artikel over de geschiedenis van Frankrijk wilt vinden, kunt u "Frankrijk geschiedenis" in de zoekbalk typen. U krijgt dan een lijst met relevante artikelen waaruit u kunt kiezen.
Als u nog steeds niet kunt vinden wat u zoekt, kunt u proberen de optie Uitgebreid zoeken te gebruiken. Deze vindt u door te klikken op de optie Zoeken in de linker zijbalk. Hier kunt u meer specifieke zoekcriteria invoeren, zoals het datumbereik waarin u geïnteresseerd bent of het type artikel dat u zoekt.

Wat dit betreft, welke wiki's zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten wiki's, maar de twee meest voorkomende zijn MediaWiki en WikiMatrix. MediaWiki is de software waarop Wikipedia draait, en WikiMatrix is een website waarop je verschillende wikisoftware kunt vergelijken.

Door Yemane

Vergelijkbare artikelen

Wie kan Wikipedia bewerken? :: Hoe werkt een powerline adapter met wifi?
Handige links