Huis > W > Wat Is De Definitie Van Een Bus?

Wat is de definitie van een bus?

groot vierwielig motorvoertuig voor personenvervoer dat is voorzien van vele rijen achter elkaar geplaatste zitplaatsen, en dat wordt ingezet voor openbaar vervoer, gezelschapsreizen, vervoer van personeel enz.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de definitie van anime?

Er is een Japanse tekenfilm. De Japanse tekenfilm is meestal gebaseerd op stripverhalen.

Je kunt ook vragen wat is het verschil tussen een lijnbus en een bus?

Wat is het verschil tussen bus en lijnbus? Een lijnbus is een autobus. Je moet autbussen voor laten gaan binnen de bebouwde kom. Op de site van de belastingdienst staat dat een autobus een motorrijtuig op 3 of meer wielen, die is ingericht voor personenvervoer van meer dan 8 personen.
Je kunt ook vragen hoe werkt een bus systeem?
In een bussysteem kan men gebruik maken van parallelle en seriële bussen. Bij een parallelle bus worden meerdere databits parallel getransporteerd terwijl met een seriële bus de databits na elkaar worden verzonden.

Dit in overweging nemend, wat is een adres bus?

Een adresbus is een reeks draden die adressignalen van de processor naar andere delen van de computer voert, zoals geheugen of invoer-/uitvoerapparaten. De grootte van de adresbus bepaalt de hoeveelheid geheugen die een computer kan aanspreken. Een 16-bits adresbus kan bijvoorbeeld tot 64 kilobyte geheugen adresseren, terwijl een 32-bits adresbus tot 4 gigabyte geheugen kan adresseren. Wat betekent bus in het Belgisch? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien de term "bus" verschillende betekenissen kan hebben, afhankelijk van de context waarin hij wordt gebruikt. In het algemeen verwijst de term "bus" naar een groot voertuig dat wordt gebruikt om personen of goederen van de ene plaats naar de andere te vervoeren. In de Belgische context kan de term "bus" ook worden gebruikt om te verwijzen naar een openbaar vervoersysteem dat bestaat uit een netwerk van bussen die volgens een vaste dienstregeling rijden.

Gerelateerde artikelen

Wat is de definitie van modem?

Een modem is een klein apparaatje dat de computer met de telefoon verbindt. Het audiosignaal van de computer naar de telefoon wordt door het modem omgezet.

Je kunt ook vragen wat is bus in belgie?

De beide laatste woorden worden vooral in Nederland gebruikt, evenals de verkorte vorm busje (met busje kan echter ook een voertuig voor het vervoer van personen bedoeld worden). In België spreekt men in de informele spreektaal ook wel van een camionette.
Waar moet je een bus voor laten gaan?
Een bus of touringcar die binnen de bebouwde kom een bushalte wil verlaten, heeft voorrang op achteropkomend verkeer. De chauffeur van de bus geeft met de richtingaanwijzer aan de weg op te willen rijden. Buiten de bebouwde kom geldt deze voorrangsregel niet. Meer over verkeersregels in Nederland vind je op anwb.nl.

Trouwens, waar moet een touringcar rijden?

Een busbaan:

Een busbaan is een rijbaan waarop het woord "BUS" of "LIJNBUS" is aangebracht. Wanneer het woord "BUS" is aangebracht mogen lijnbussen en andere autobussen ervan gebruik maken. Wanneer het woord "LIJNBUS" is aangebracht mogen alleen lijnbussen gebruik maken van deze rijbanen.
Daarvan, welke soort bussen moet je voor laten gaan? Er zijn veel verschillende soorten bussen, dus het is moeilijk om een definitief antwoord op deze vraag te geven. Enkele factoren waarmee u echter rekening kunt houden wanneer u kiest welke bussen u voor wilt laten gaan, zijn de grootte van de bus, de route die de bus rijdt en het tijdstip van de dag.

Dit in overweging nemend, hoe werkt een buskabel?

Bussen gebruiken een techniek die multiplexing heet om gegevens te verplaatsen. Bij multiplexing worden de gegevens van verschillende bronnen gecombineerd en over één kabel verzonden. Op de plaats van bestemming worden de gegevens dan gescheiden.

Door Zorana Masoud

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Busbekabeling? :: Wat is buffertijd?
Handige links