Huis > W > Wat Is Een Algoritme Internet?

Wat is een algoritme internet?

Het woord Algoritme staat voor een eindige reeks instructies die vanuit een gegeven begintoestand naar een beoogd doel zal leiden. Algoritmen worden veel gebruikt in computertechnologie, bij online marketing wordt deze term vooral toegepast om de positie van zoekresultaten te bepalen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang kun je met 500 MB internet?

500 MB per maand is genoeg voor een heleboel dingen. Voor een bericht en een reactie kost een bericht maximaal 1 kilobyte. Voor 500 MB kun je heel wat apps gebruiken. Nederlanders ontvangen gemiddeld 65 berichten per dag en versturen er 30.

Vervolgens, wat is het verschil tussen een algoritme en een logaritme?

Een logaritme is een term uit de wiskunde, een soort omgekeerd machtsverheffen. Even heel kort en simpel: 10x10x10=1000, dus 10³ oftewel 10 tot de macht 3. Voor grondtal 10 is de logaritme van 1000 dus 3. Een algoritme is een serie instructies die tot iets leidt: als dit, dan dat.
Welke algoritmes gebruikt de overheid?
Algoritmen kunnen onze privacy schenden

Neem SyRI. De Belastingdienst en UWV gebruikten dit systeem om fraude met belastingen of uitkeringen op te sporen. SyRI verzamelde persoonlijke gegevens van burgers, zoals hun woonplaats, opleiding en de subsidies die ze kregen. Het algoritme maakte berekeningen met die data.

Welk gevaar schuilt er in het verzamelen van data door grote bedrijven?

Als grote bedrijven gegevens verzamelen, hebben ze veel informatie over personen. Deze informatie kan worden gebruikt om mensen te manipuleren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld gegevens gebruiken om advertenties te richten op mensen op basis van hun interesses. Ze kunnen ook gegevens gebruiken om de bewegingen en activiteiten van mensen te volgen. Deze informatie kan worden gebruikt om het gedrag van mensen te beïnvloeden. Hoe bepaald Instagram of een andere social media wat jij wel of niet te zien krijgt? Het algoritme dat Instagram (en andere sociale mediaplatforms) gebruiken om te bepalen wat gebruikers wel en niet kunnen zien, is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder het gedrag van de gebruiker in het verleden, de huidige interacties van de gebruiker en de inhoud zelf. Als een gebruiker bijvoorbeeld consequent foto's heeft geliked en becommentarieerd met een bepaald soort inhoud, zal het algoritme daarmee rekening houden en de gebruiker meer van dat soort inhoud tonen. Evenzo, als een gebruiker momenteel veel interactie heeft met foto's met een bepaald type inhoud, zal het algoritme de gebruiker meer van dat type inhoud tonen. En ten slotte, als de inhoud zelf interessant wordt geacht voor de gebruiker (op basis van factoren zoals het aantal likes, commentaren en shares), zal het algoritme de gebruiker die inhoud tonen.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik mobiel internet op mijn laptop?

U heeft een mobiel internetabonnement nodig om verbinding te maken met het internet. U kunt meestal een gratis modem krijgen als u een abonnement neemt. Het is gemakkelijk om de modem te gebruiken.

Hoe spreek je algoritme uit?

(m./v.)
...
de algoritme.
Uitspraak:[ɑlxo'rɪtmə]
Verbuigingen:algoritmen, algoritmes (meerv.)
Hoe maak je een algoritme in Excel?
Om een algoritme op te bouwen maken we daarom gebruik van deelalgoritmen. Een deelalgoritme is eigenlijk niets anders dan een gewoon algoritme dat gebruikt wordt in een ander algoritme. Er moet altijd iets (of iemand) zijn die het algoritme uitvoert. Anders heeft je algoritme geen zin.

Wat is een algo?

Een stap voor stap beschrijving van handelingen om tot een bepaald einddoel te komen.
Wat is een algoritme wikikids? Een algoritme is een reeks instructies die worden gevolgd om een taak uit te voeren.

Trouwens, is wikipedia een social medium?

Wikipedia is geen sociaal medium, maar een online encyclopedie die iedereen kan bewerken.

Door Prunella Rhondes

Vergelijkbare artikelen

Is ordinateur mannelijk of vrouwelijk? :: Wat is GB op je mobiel?
Handige links