Huis > W > Wat Is Een Rapport In Access?

Wat is een rapport in Access?

Rapporten bieden een manier om de gegevens in uw Microsoft Access-database weer te geven, op te maken en samen te vatten. U kunt bijvoorbeeld een eenvoudig rapport maken van de telefoonnummers voor al uw contactpersonen of een overzichtsrapport over de verkoop van uw bedrijf in verschillende regio's en perioden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen Excel en Access?

Access en Excel geven commando's om verbinding te maken met gegevens. In Access kunt u gegevens lezen uit en schrijven naar SharePoint-lijsten.

Hoe verwijder ik koptekst in Excel?

Kop- of voetteksten verwijderen
  1. Klik op het tabblad Invoegen in de groep Tekst op Koptekst en voettekst. Het werkblad wordt geopend in de weergave Pagina-indeling.
  2. Klik op het linker-, middelste of rechtertekstvak voor kop- of voetteksten boven of onder aan op de werkbladpagina.
  3. Druk op Delete of Backspace.
Hoe maak je een goed rapport?
Hoe schrijf je een rapport?
  1. Schrijf in de neutrale derde persoon.
  2. Wees spaarzaam met lange zinnen.
  3. Denk goed na over het gebruik van vakjargon.
  4. Gebruik voorbeelden.
  5. Citeer bronnen als je een stelling zelf niet beter kunt verwoorden dan de betreffende bron, of wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van statistieken.

Hoe haal je een koptekst weg?

De gemakkelijkste manier om een kopregel te verwijderen is met een mes of zaag. Snijd gewoon door het materiaal van de kopbal en verwijder de kopbal van de muur. Als de kopregel vastgespijkerd of geschroefd is, moet u de spijkers of schroeven verwijderen voordat u de kopregel kunt verwijderen. Hoe krijg je koptekst weg? Om de koptekst uit een document te verwijderen, moet u het document openen in een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word. Zodra het document geopend is, klikt u op het tabblad "Invoegen" bovenaan het scherm. In het gedeelte "Koptekst & Voettekst" van het tabblad "Invoegen" klikt u op de optie "Koptekst". Dit opent een keuzemenu met verschillende koptekstopties. Selecteer in dit menu de optie "Koptekst verwijderen".

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een rapport in Access?

Selecteer het rapport dat u wilt maken.

Daarvan, hoe koptekst verwijderen op 1 pagina?

Dubbelklik op het kop- of voettekstgebied om het tabblad Koptekst & voettekst te openen. Selecteer Koppeling naar vorige om de koppeling tussen de secties uit te schakelen. Selecteer Koptekstof voettekst en ga op een van de volgende stappen te werk: Kies Koptekst verwijderenof Voettekst verwijderen.
Wat moet er in een eindrapport?
De opbouw van een verslag of rapport
  • De kaft. De kaft is het eerste wat de lezer ziet.
  • Voorwoord. Het voorwoord is een optioneel onderdeel van je verslag.
  • Inhoudsopgave.
  • Samenvatting.
  • Inleiding / aanleiding / probleemanalyse.
  • Doelstelling.
  • Theoretisch kader.
  • Methode / plan van aanpak.

Wat moet er in een rapport staan?

De standaard opbouw voor een rapport of verslag ziet er als volgt uit:
  • Omslag.
  • Titelpagina.
  • Voorwoord.
  • Inhoudsopgave.
  • Samenvatting.
  • Inleiding.
  • Inhoudelijke hoofdstukken.
  • Conclusies en aanbevelingen.
En nog een vraag, waar moet een rapport aan voldoen? Er zijn een paar belangrijke dingen die een rapport moet hebben om succesvol te zijn. Ten eerste moet het rapport een duidelijke en beknopte titel hebben die de inhoud van het rapport nauwkeurig weergeeft. Ten tweede moet het rapport een goed georganiseerde structuur hebben die voor de lezer gemakkelijk te volgen is. Het rapport moet ook een duidelijke en beknopte inleiding hebben die het doel van het rapport en de belangrijkste punten die zullen worden besproken schetst. Ten slotte moet het rapport een conclusie hebben die de belangrijkste punten van het rapport samenvat en de lezer een duidelijke afleiding biedt.

Hoe maak je voettekst kleiner?

Als u uw voettekst kleiner wilt maken, moet u de CSS-code voor uw website bewerken. U kunt dit doen door naar het gedeelte "Stylesheet" of "CSS" van de code van uw website te gaan. Van hieruit moet u de code vinden die de grootte van uw voettekst bepaalt. Dit wordt meestal gedaan door te zoeken naar de "footer" klasse of id. Zodra u deze code heeft gevonden, moet u de "hoogte" veranderen in een kleinere waarde. Bijvoorbeeld, als je voettekst momenteel 200px hoog is, moet je de hoogte veranderen in 150px.

Door Elspeth Parmanand

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen een persoon en een personage? :: Hoe print je voor en achterkant?
Handige links