Huis > W > Wat Is De Afkorting Van Led?

Wat is de afkorting van LED?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode, in het Nederlands lichtemitterende diode. Dit is een zuinige lamp, die gebruik maakt van elektriciteit om licht te produceren. Hierbij komt een heldere verlichting vrij met nauwelijks warmte, waardoor led lampen geschikt zijn voor vele verschillende toepassingen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat de afkorting MSI voor?

Micro Star International is een merk dat zijn wortels heeft in Taiwan. Het merk is bekend om zijn videokaarten.

Dienovereenkomstig, hoe led herkennen?

Hoe herken je een goede ledlamp? Bekijk in eerste instantie of er duidelijk een (gekend) merk en keurmerk op de verpakking staat. Er moeten ook groeven in de houder zitten om de warmte goed te kunnen afvoeren (d.i. belangrijk voor de levensduur van de lamp).
Men kan zich ook afvragen: waar komt het licht vandaan bij een led?
LED lampen zorgen voor zeer efficiënt licht vanuit de kleine lichtbronnen, die we LED's noemen. Door het bewegen van elektronen door een halfgeleidermateriaal zullen deze kleine lichtbronnen verlicht worden. In vergelijk met TL lampen en gloeilampen wordt er maar een heel klein beetje warmte aangemaakt.

Hoe weet je welke weerstand je nodig hebt?

Er zijn een paar verschillende manieren om de weerstand van een weerstand te berekenen, maar de meest gebruikelijke manier is het gebruik van de kleurcode. De kleurcode is een reeks gekleurde banden die rond de weerstand zijn aangebracht. Elke kleur staat voor een ander getal, en door de kleuren van links naar rechts te lezen, kunt u de weerstand van de weerstand berekenen. Heeft een weerstand een plus en een min? Een weerstand heeft geen plus en een min. Een weerstand is een elektrische component die de stroom tegenhoudt.

Gerelateerde artikelen

Wat is de afkorting van MV?

1) ''Met halve stem (mus.,afk) 2) Landcode van Malediven 3) Op auto's''

Je kunt ook vragen waar is een led van gemaakt?

Een LED is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradingsframe met plaats voor de chip en een behuizing die de chip beschermt. LED's zijn klein (2-5mm) en gecombineerd geven ze een hoop licht af.
Hoe werkt de LED?
Een led (van het Engelse light-emitting diode) is een elektronische halfgeleidercomponent opgebouwd als een diode die bij stroomdoorgang in de doorlaatrichting licht uitstraalt. Dit kan zichtbaar licht in diverse kleuren zijn, maar ook infraroodstraling of ultraviolette straling.

Waar is een ledlamp van gemaakt?

Een ledlamp is opgebouwd uit een groep van licht-emitterende diodes (leds). De karakteristieken van de toegepaste leds in de lamp bepalen samen met de stralingshoek de lichtstroom, lichtsterkte en kleurweergave.
Mensen vragen ook: waar moet je op letten als je een led aansluit? Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het aansluiten van een LED:
- Zorg ervoor dat de LED goed georiënteerd is. De langere poot van de LED (de anode) moet verbonden zijn met de positieve spanningstoevoer, en de kortere poot (de kathode) met de aarde.
Zorg ervoor dat de aan de LED geleverde spanning binnen het gespecificeerde bereik ligt. Een te hoge spanning kan de LED beschadigen.
Let op de stroomsterkte van de LED. Een te hoge stroomsterkte kan de LED eveneens beschadigen.

Dus, hoe zie je het verschil tussen led en spaarlamp?

Het duidelijkste verschil tussen LED- en spaarlampen is de vorm. LED-lampen zijn doorgaans veel kleiner en compacter dan spaarlampen. LED-lampen produceren ook anders licht dan spaarlampen. LED-lampen geven licht in een bepaalde richting, terwijl spaarlampen licht in alle richtingen geven. Tenslotte gebruiken LED lampen minder energie dan spaarlampen en gaan ze veel langer mee.

Door Ottilie Mullins

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent het woord diode? :: Hoeveel stroom verbruiken apparaten?
Handige links