Huis > W > Waar Staat De Afkorting Brd Voor?

Waar staat de afkorting BRD voor?

In mei 1949 werd de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) opgericht. Het was een tijdelijke staat, benadrukten de West-Duitse politici, in afwachting van een vereniging. Maar in oktober volgden de communisten in het oosten met een eigen staat: de DDR. De Duitse deling was een feit.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is een kapitalistische samenleving?

Het kapitalisme is een politiek-economisch stelsel waarbij de productiemiddelen (arbeid, gebouwen, grondstoffen en machines) en verbruiksgoederen volledig in particulier bezit zijn en waarin gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke winst. Hoe heette Duitsland in de middeleeuwen? In de Middeleeuwen werd een groot deel van het huidige Duitsland het Frankische rijk genoemd. Onder dit rijk viel ook Beieren. Karel de Grote breidde dit rijk steeds verder uit. Op een gegeven moment omvatte zijn rijk Duitsland, Frankrijk, Noord-Italië, Noord-Spanje, België en Nederland.

Dienovereenkomstig, hoe heette duitsland in 1800?

In 1800 stond Duitsland bekend als de Duitse Confederatie. De Duitse Confederatie was een losse alliantie van Duitstalige staten in Midden-Europa. De Confederatie werd gevormd in 1815 na de Napoleontische oorlogen. Bovendien, hoe heette duitsland voor 1871? Het Duitse taalgebied werd in de loop van de geschiedenis bewoond door verschillende volkeren, waaronder de Kelten, Romeinen, Franken en Slaven. Het gebied was ook verdeeld in vele verschillende koninkrijken en hertogdommen. Het eerste koninkrijk dat het gebied verenigde was het Frankische koninkrijk, dat in de 8e eeuw werd opgericht. Dit koninkrijk werd opgevolgd door het Heilige Roomse Rijk, dat in de 10e eeuw werd opgericht. Het Heilige Roomse Rijk werd in 1806 ontbonden en de Duitse Confederatie kwam ervoor in de plaats. De Duitse Confederatie werd in 1866 ontbonden en vervangen door de Noord-Duitse Confederatie. De Noord-Duitse Confederatie werd in 1871 opgevolgd door het Duitse Keizerrijk.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe kwam het Wirtschaftswunder tot stand?

De term werd voor het eerst gebruikt door The Times in 1950. Het Wirtschaftswunder kwam ten dele tot stand door de economische hulp die de Verenigde Staten leverden in de vorm van het Marshallplan, maar voornamelijk door invoering van de Duitse mark in 1948 ter vervanging van de waardeloos geworden Reichsmark. Waarom Marshallhulp? Marshall en is gericht op de economische wederopbouw van de door de oorlog getroffen landen in Europa. Dit heeft naast het stimuleren van de wederopbouw ook als doel een buffer te vormen tegen de verspreiding van het communisme vanuit Oost-Europa. Tevens bevordert het 'Marshallplan'de internationale handel.

Wat betekent Heimatvertriebenen?

Heimatvertriebenen zijn de etnische Duitsers uit Oost- en midden-Europa die na de Tweede Wereldoorlog gedwongen werden naar Duitsland te vluchten. Wie zaten er in de DDR? De Duitse Democratische Republiek (DDR) was een land dat bestond van 1949 tot 1989 in het oostelijke deel van Duitsland. De DDR werd geregeerd door de Socialistische Eenheidspartij (SED), een communistische partij. De bevolking van de DDR was ongeveer 16,5 miljoen mensen.

Waarom vluchten mensen uit de DDR?

Mensen vluchten uit de DDR om verschillende redenen. Sommigen vluchten vanwege politieke redenen, omdat ze het niet eens zijn met het communistische regime. Anderen vluchten vanwege economische redenen, omdat ze in de DDR niet genoeg geld kunnen verdienen om een ​​goed leven te leiden. Ook zijn er veel mensen die vluchten vanwege de slechte levensomstandigheden in de DDR, zoals het gebrek aan vrijheid, het gebrek aan voedsel of de slechte gezondheidszorg.

Door Corie

Vergelijkbare artikelen

Wat is een breedband? :: Wat is het verschil tussen de DDR en de BRD?
Handige links