Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Het Woord Abstract?

Wat is de betekenis van het woord abstract?

Abstract is een woord dat is afgeleid uit het Latijn. Iets dat abstract is, is niet fysiek aantoonbaar. Je kan het niet aanschouwen en het heeft geen vorm. Het begrip 'liefde' is bijvoorbeeld abstract.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je het woord aldus?

De minister zei dat we meer moeten bezuinigen.

Wat is abstract denken voorbeeld?

Bij het abstract denken gaat het meer om voorstellingen die men van bepaalde zaken kan maken, die men niet in de realiteit, als concreet tasbaar object, niet kan zien, voelen of met andere zintuigen waar kan nemen. Voorbeelden van abstracte begrippen zijn tederheid, agressie, geluk, verbondenheid en rekenmodel.
Wat zijn abstracte begrippen?
Abstracte Begrippen - De hiërarchie Abstracte Begrippen bestaat uit beschrijvingen van concepten en fenomenen die verband houden met een breed spectrum aan onderwerpen, waarvan sommige zich niet binnen het hoofdbestek van de AAT bevinden, zoals filosofische concepten, maar die wel van invloed zijn op onderwerpen binnen

Wat is het tegenovergestelde van lui?

Het tegenovergestelde van lui is ijverig. En nog een vraag, wat is een hulpbehoevende? Afhankelijk is een woord dat kan worden gebruikt als bijvoeglijk naamwoord of bijwoord en dat gewoonlijk wordt gebruikt om iemand te beschrijven die wordt beïnvloed door of afhankelijk is van iemand of iets anders.

Gerelateerde artikelen

Kan je in Word 1 woord meerdere keren vervangen?

Typ op de tweede regel het woord waarnaar u wilt zoeken. Er kunnen meerdere woorden tegelijk worden vervangen. U kunt meer dan één optie toepassen.

Dienovereenkomstig, is abstract nederlands?

abstract: samenvatting; resumé; uittreksel; extract; excerpt.
Wat zijn abstracte kenmerken?
bestaande in de geest als een begrip, gedachte of idee, maar geen fysieke vorm of concreet bestaan hebbend; niet concreet; conceptueel.

Dit in overweging nemend, wat is het verschil tussen concreet en abstract denken?

Volgens het woordenboek betekent abstract: "niet aanschouwelijk, niet als vorm voorstelbaar, onstoffelijk". Het tegenovergestelde van abstract is concreet.
Men kan zich ook afvragen: hoe leer je abstract denken? Er is niet één antwoord op deze vraag, want iedereen leert anders en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Er zijn echter een paar algemene tips die iemand kunnen helpen om abstract te leren denken. Ten eerste kan het nuttig zijn te proberen patronen en verbanden te herkennen in de wereld om je heen. Als je eenmaal patronen begint te zien, kun je de onderliggende structuur eronder gaan zien. Daarnaast kan het nuttig zijn om complexe problemen op te splitsen in kleinere, beter hanteerbare stukken. Door een stap terug te doen en naar het grote geheel te kijken, kun je de abstracte concepten gaan zien die in het spel zijn. Ten slotte kan het nuttig zijn om te experimenteren met verschillende manieren van denken en problemen oplossen. Het uitproberen van nieuwe benaderingen kan u helpen nieuwe en creatieve manieren te vinden om over problemen na te denken.

Mensen vragen ook: wat moet er allemaal in een abstract?

Een samenvatting is een korte samenvatting van een onderzoeksartikel, scriptie, recensie, conferentie, of een diepgaande analyse van een bepaald onderwerp en wordt vaak gebruikt om de lezer te helpen snel het doel van het artikel te achterhalen. Een samenvatting staat altijd aan het begin van het werk, vóór de volledige tekst.

Door Mylor Gierling

Vergelijkbare artikelen

Wat is abstract taalgebruik? :: Hoe gebruik je als volgt?
Handige links