Huis > W > Wat Is Een Voorbeeld Van Een Synoniem?

Wat is een voorbeeld van een synoniem?

Voorbeelden van synoniemen zijn: Kapot - stuk. Hollen - rennen. Maar - echter.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Welke woorden hebben 2 betekenissen?

Een woord is polyseem als het meer dan één betekenis heeft, maar de verschillende betekenissen wel met elkaar verband houden. Bij polysemie worden de verschillende betekenissen onder één woord in de woordenboeken opgenomen.
Waaronder meer betekenis?
Onder meer en onder andere zijn synoniemen. De betekenis is 'onder andere dingen (die ik ook zou kunnen noemen), behalve andere zaken, ook'.

Waaronder in een zin?

De uitdrukking "waaronder" wordt gebruikt om te verwijzen naar een groep of klasse van dingen die worden beschouwd, waaruit een bepaald ding kan worden gekozen. Bijvoorbeeld: "Er zijn veel verschillende soorten boeken, waaronder romans, biografieën en studieboeken." Wat betekent onder welke? "Waaronder" betekent meestal "waaronder" of "waaronder". Als je bijvoorbeeld vraagt waar iemand een bepaald voorwerp kan vinden, zou je kunnen zeggen "Het ligt onder de tafel", wat betekent dat het onder de tafel ligt en uit het zicht.

Gerelateerde artikelen

Wat is een mediaan voorbeeld?

De mediaan is 14 als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35, de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld en gedeeld door 2.

Dus, welk woord heeft de meeste synoniemen?

Denk aan fiets, velo en rijwiel, waarvan het eerste in algemeen gebruik is, het tweede een regionale variant uit België en het derde een verouderde term uit het ambtelijk taalgebruik in Nederland.
Trouwens, hebben woorden altijd een synoniem?
voortdurend (bw) : aanhoudend, almaar, alsmaar, altijd, bestendig, chronisch, constant, continu, continueel, doorlopend, gedurig, gestaag, gestadig, niet aflatend, onafgebroken, ononderbroken, onophoudelijk, onophoudend, permanent, steeds, strijk en zet.

Dus, wat zijn synoniemen en antoniemen?

Synoniemen zijn twee woorden die hetzelfde betekenen. Antoniemen zijn woorden die het tegengestelde betekenen. Homoniemen zijn woorden die twee betekenissen hebben.
Wat is iets herkennen? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat het op verschillende manieren kan worden uitgelegd. In het algemeen kan herkenning worden gedefinieerd als het vermogen om iets of iemand te identificeren op basis van eerdere ervaring of kennis. Het kan gaan om het herkennen van een gezicht, een plaats, een patroon, enz. Erkenning kan ook verwijzen naar de erkenning van iets of iemand, vaak in een formele of officiële hoedanigheid. Een regering kan bijvoorbeeld een nieuw land erkennen, of een werkgever kan een werknemer erkennen voor zijn uitstekende werk.

Hoe is het synoniem?

De term "synoniem" betekent dat het dezelfde betekenis heeft als een ander woord. In de context van de genetica worden twee allelen als synoniem beschouwd als ze coderen voor hetzelfde aminozuur. Dit is mogelijk omdat er meer codons (sequenties van drie nucleotiden) zijn dan aminozuren. Daarom kunnen verschillende codons voor hetzelfde aminozuur coderen.

Door Barthol

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent op pad sturen? :: Wat het ook is synoniem?
Handige links