Huis > W > Wat Is Een Exorotatie Beweging?

Wat is een Exorotatie beweging?

Exorotatie is de draaibeweging van een ledemaat in het transversale vlak, in het horizontale vlak, vanuit de neutrale uitgangshouding, de anatomische houding, om de longitudinale as naar buiten. Exorotatie kan plaatsvinden in het schoudergewricht, het heupgewricht en, bij gebogen knie, in het kniegewricht.

Lees verder

Wat is de betekenis van extensie?

Een extensie is een uitbreiding of een aanvulling, deze term kan voor diverse doelstellingen gebruikt worden en er bestaan meerdere soorten extensies. Zo is er de toevoeging aan een bestandsnaam zoals . doc voor Word documenten, de landcode .
Wat is Endorotatie en Exorotatie?
Exorotatie en endorotatie

Bij exorotatie wordt er vanuit een neutrale uitgangspositie een beweging gemaakt waarbij een ledemaat (arm of been) om de longitudinale as naar buiten beweegt. Endorotatie is dezelfde beweging maar dan naar binnen.

Daarvan, welke spieren zorgen voor extensie?

Er zijn een aantal spieren die voor extensie zorgen, waaronder de latissimus dorsi, de pectoralis major en de trapezius. De latissimus dorsi is een grote, platte spier die zich uitstrekt van de onderrug tot de bovenarm. De pectoralis major is een grote spier die de borst bedekt en doorloopt tot aan de bovenarm. De trapezius is een grote, driehoekige spier die zich uitstrekt van de basis van de nek tot de schouder. Dit in overweging nemend, wat is exorotatie schouder? Exorotatieschouder is een aandoening waarbij het schouderblad naar buiten draait. Dit kan pijn en moeite met het bewegen van de arm veroorzaken. Exorotatie schouder wordt meestal veroorzaakt door een blessure of overbelasting van de schouder. De behandeling van een exorotatieschouder bestaat meestal uit rust, ijs en fysiotherapie.

Waar vind Exorotatie plaats?

EXOROTATIE (buitenwaartse draaiing) en ENDOROTATIE (binnenwaartse draaiing). Deze bewegingen vinden plaats rond de lengteas (in het transversaal vlak). Bij EXOROTATIE wordt er vanuit een neutrale uitgangspositie een beweging gemaakt waarbij een ledemaat (arm of been) om de longitudinale as naar buiten beweegt.
Dus, wat is een extensie voorbeeld?
De extensie geeft weer om wat voor soort document het gaat. Een Word-bestand is bijvoorbeeld te herkennen aan 'doc' of 'docx', een foto aan 'jpg'. De bestandsextensie staat achter de bestandsnaam en wordt door middel van een punt gescheiden van de rest (bijvoorbeeld: woordenboek. docx).

Wat is een ander woord voor extensie?

expansie, extensie, toename, uitdijing, uitleg, uitzetting, vergroting, vermeerdering, verruiming. expansie (zn) : extensie, groei, toename, uitbreiding, uitdijing, vergroting.
Wat voor extensies zijn er? Er zijn een aantal extensies beschikbaar voor gebruik met webbrowsers. Enkele van de meest populaire zijn:
Adobe Flash Player: Dit is een veel gebruikte extensie voor het afspelen van op Flash gebaseerde inhoud.
Java: Met deze uitbreiding kunnen Java-applets in een webbrowser worden uitgevoerd.
Microsoft Silverlight: Deze extensie biedt ondersteuning voor op Silverlight gebaseerde toepassingen.
QuickTime: Met deze uitbreiding kan op QuickTime gebaseerde inhoud worden afgespeeld.

Vervolgens, hoeveel graden endorotatie heup?

Er zijn drie graden van endorotatie heup:
1. De eerste graad is wanneer de heup naar binnen is gedraaid zodat het dijbeen naar de buik is gedraaid.
2. De tweede graad is wanneer de heup naar binnen is geroteerd en het dijbeen van de buik is weggedraaid.
3. De derde graad is wanneer de heup naar buiten is gedraaid zodat het dijbeen van de buik is weggedraaid.

Door Brathwaite Elldrege

Vergelijkbare artikelen

Wat is mediale rotatie? :: Wat is de betekenis van Decomprimeren?
Handige links