Huis > W > Wat Betekent In Cache?

Wat betekent in cache?

Het Engelse woord 'cache' (spreek uit als: kesj) betekent voorraad of opslagplaats. Bij de computer wordt een deel van het geheugen bedoeld waar tijdelijke internetbestanden worden bewaard. Ook de opgeslagen gegevens zelf worden 'cache' genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Wat is een cache geheugen processor?

De functie van het cachegeheugen is om de snelheid van de gegevensuitwisseling tussen de processor (=CPU) en het geheugen te verbeteren. Het kopieert eveneens de gegevens uit het werkgeheugen zodat er nadien een snellere toegang is tot deze gegevens.
Men kan zich ook afvragen: wat is cache tijd?
Het opslaan van gegevens op een sneller medium om sneller toegang tot deze data te hebben wordt caching genoemd. De term cache wordt meestal gebruikt voor zowel de data die gecachet worden als voor de opslagplaats waar deze data gecachet worden.

Wat gebeurt er als je cache geheugen wist?

Wanneer u uw cachegeheugen leegmaakt, dwingt dit uw browser om nieuwe versies van websites en andere online bronnen op te halen. Dit kan helpen bij het oplossen van problemen met websites die niet goed laden. Het kan echter ook leiden tot langere laadtijden, omdat uw browser alle bronnen in de cache opnieuw moet downloaden. Wat dit betreft, kun je cachegegevens wissen? Ja, u kunt uw cachegegevens wissen door naar het instellingenmenu op uw apparaat te gaan en de optie "Opslag" te selecteren. Vanaf hier kunt u op de knop "Cache wissen" tikken om alle cachegegevens op uw apparaat te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Vervolgens, is cachegeheugen belangrijk?

Het cachegeheugen is tijdelijk geheugen wat wordt gebruikt om bestanden op te bewaren. Deze bestanden blijven alleen bewaard tijdens het werken met programma's. Hierdoor kan het werken aan de verschillende taken een stuk versneld worden.
Trouwens, waar dient de functie in cache voor?
Het doel van het cache-systeem is ervoor te zorgen dat de CPU de volgende gegevens al in de cache heeft tegen de tijd dat de processor op zoek gaat naar de volgende informatie (ook wel een cache hit). Een cache miss, anderzijds betekent de CPU moet gaan filteren uit de gegevens elders.

Dienovereenkomstig, waar wordt cache opgeslagen?

Omdat het cachegeheugen wordt opgeslagen op de lokale schijf van een computer of ander smart device, kunnen mensen die toegang hebben tot je computer (huisgenoten, partner of kinderen) toegang krijgen tot dit geheugen. Het wordt voor deze mensen dan mogelijk om je cache gegevens in te zien.
Dus, wat is wachten op cache? Er zijn een paar dingen die kunnen gebeuren als een cache wacht:
1) De cache kan wachten tot er gegevens naar toe worden geschreven. Dit wordt een write-back cache genoemd.
2) De cache kan wachten tot er gegevens uit worden gelezen. Dit wordt een read-ahead cache genoemd.
3) De cache kan wachten tot er gegevens uit worden gespoeld. Dit wordt een flush-on-idle cache genoemd.

Dienovereenkomstig, waarom moet je af en toe de cache van je browser wissen?

De cache van uw browser slaat tijdelijke kopieën op van websites die u bezoekt. Na verloop van tijd kunnen deze bestanden in de cache veel ruimte innemen op uw harde schijf. Door de cache van uw browser te wissen, maakt u ruimte vrij op uw harde schijf en kunt u de snelheid van uw browser verbeteren.

Door Tanberg

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik cache instellen? :: Wat is het verschil tussen een PNP en een NPN transistor?
Handige links