Huis > W > Wat Is Het Verschil Tussen Machine Learning En Deep Learning?

Wat is het verschil tussen machine learning en deep learning?

Machine Learning is een onderdeel van AI dat zich toespitst op technieken waarmee computers kunnen bijleren op basis van ingevoerde data en patronen. Deep Learning is op zijn beurt de verzamelnaam voor een groep technieken voor zelfsturende Machine Learning, waarbij algoritmes zichzelf slimmer maken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen TIFF en PSD?

Opslaan met de compressie optie heeft een kwaliteitsverlies maar dit is niet met het blote oog waarneembaar. Sla op als PSD als u aan een project werkt.

Dus, wat is machine learning nederlands?

Machine learning (ML) is een vorm van kunstmatige intelligentie (AI) die gericht is op het bouwen van systemen die van de verwerkte data kunnen leren of data gebruiken om beter te presteren. Kunstmatige intelligentie is een overkoepelende term voor systemen of machines die de menselijke intelligentie nabootsen.
Wat houdt deep learning in?
Deep learning is een subveld van machine learning. Deep learning wordt gebaseerd op kunstmatige neurale netwerken. Deep learning stelt computers in staat om nieuwe dingen te leren van grote hoeveelheden data. Voorbeelden zijn beeldherkenning, spraakherkenning, spelen van bordspel programma's of vertalingen.

Wat doet een AI?

Een AI-systeem is ontworpen om een specifieke taak of taken uit te voeren. De specifieke taak of taken waarvoor een AI-systeem is ontworpen, worden bepaald door de ontwerpers van het AI-systeem. AI-systemen kunnen worden ontworpen om een groot aantal taken uit te voeren, waaronder, maar niet beperkt tot:
- het uitvoeren van een specifieke functie of functies binnen een bedrijf of organisatie (bv. klantenservice, fraudedetectie, gegevensanalyse, enz.)
- het assisteren van mensen bij het uitvoeren van een taak of taken (bv. aanbevelingen doen, helpen bij het nemen van beslissingen, enz.)
- het automatiseren van een taak of taken (bv. autorijden, een machine bedienen, enz.)
- het leren van en reageren op gegevens of stimuli (bv. gezichtsherkenning, beeldherkenning, enz.) Mensen vragen ook: wat zijn de gevaren van deep learning? Er zijn een paar potentiƫle gevaren van diep leren:
1. Overfitting: Deep learning-modellen kunnen gemakkelijk overpassen op trainingsgegevens. Dit betekent dat ze de details en eigenaardigheden van de trainingsgegevens te goed leren, en niet goed generaliseren naar nieuwe gegevens. Dit kan een probleem zijn als u uw model probeert te gebruiken om voorspellingen te doen over gegevens die het nog niet eerder heeft gezien.
2. Datakwaliteit: Deep learning-modellen zijn slechts zo goed als de gegevens waarop ze zijn getraind. Als de gegevens van slechte kwaliteit zijn, zal het model dat ook zijn.
3. Gebrek aan interpreteerbaarheid: Deep learning-modellen kunnen erg moeilijk te interpreteren zijn. Dit kan een probleem zijn wanneer je probeert te begrijpen waarom het model de voorspellingen doet die het doet.
4. Ethische bezwaren: Deep learning kan worden gebruikt om voorspellingen te doen over gevoelige onderwerpen, zoals iemands ras of geslacht. Als deze voorspellingen openbaar worden gemaakt, kan dat leiden tot discriminatie.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen JPG en TIFF?

Je kunt kleine bestanden maken met JPG. De niet-destructieve compressiemethode wordt gebruikt om TIFF te comprimeren. TIFF zal een andere manier van informatie ordenen toepassen om de afbeelding kleiner te maken. Uw afbeelding behoudt dezelfde kwaliteit.

Wat is een zelflerend algoritme?

Een dergelijk slim programma die dingen kan doen die nooit door een mens zijn voorgeprogrammeerd, maakt gebruik van zogenaamde zelflerende algoritmes. Dat betekent dat het programma zelf aanpassingen kan maken in de output die het geeft op basis van wat het "leert" van eerdere interacties.
Wat kun je doen met machine learning?
Met Machine Learning kan je door middel van big data een algoritme ontwikkelen wat voorspellingen kan doen. Machine Learning is dus afhankelijk van data, en met deze data kan je een bepaalde output voorspellen van een dataset. Je moet echter wel eenmalig aangeven wat goed of fout is binnen de data.

Waar wordt machine learning toegepast?

De toekomst. Machine learning zal nog veel meer toegepast gaan worden. In zowel fysieke apparaten (denk aan Internet of Things) als online, bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce. De hele tak is al jaren in ontwikkeling, maar lijkt de laatste tijd werkelijk een vlucht te maken qua ontwikkeling.
Dus, wat is een machine learning model? Een model voor machinaal leren is een wiskundig model dat wordt gebruikt om uitkomsten te voorspellen op basis van gegevens. Machine-leermodellen worden getraind met behulp van datasets, waarna het model in staat is voorspellingen te doen over nieuwe datasets.

Hoe werkt Neural Network?

Kunstmatige neurale netwerken zijn gemodelleerd naar de biologische neurale netwerken waaruit dierlijke hersenen bestaan. Een kunstmatig neuraal netwerk is dus samengesteld uit een groot aantal onderling sterk verbonden verwerkingselementen (neuronen) die waarden uit inputs kunnen berekenen. De verwerkingscapaciteit van kunstmatige neurale netwerken is vergelijkbaar met die van het menselijk brein - beide zijn in staat ervaringskennis op te slaan en op basis daarvan beslissingen te nemen.
Het belangrijkste verschil tussen kunstmatige neurale netwerken en het menselijk brein is dat kunstmatige neurale netwerken zijn samengesteld uit kunstmatige neuronen die onderling verbonden zijn op een manier die veel eenvoudiger is dan de manier waarop echte neuronen in de hersenen met elkaar verbonden zijn. Toch zijn kunstmatige neurale netwerken nog steeds in staat om veel van dezelfde taken uit te voeren als het menselijk brein.

Door Tare Hollenbach

Vergelijkbare artikelen

Wat is de functie van een neuraal netwerk? :: Wat betekent randapparatuur?
Handige links