Huis > W > Wat Is Een Griekse Naam?

Wat is een Griekse naam?

Griekse namen - Meisjesnamen - De Griekse Gids

Volgens de Griekse traditie worden kinderen meestal vernoemd naar hun grootouders, maar tot de baby is gedoopt, wordt de naam nog niet gebruikt. Bijna elke naam in Griekenland is gekoppeld aan de naam van een heilige.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar vind ik de naam van mijn server?

Als u wilt bevestigen met andlt, klikt u in Windows (Vista en 7) op Start.

Wat dit betreft, wat betekent de blinddoek van vrouwe justitia?

Vrouwe Justitia wordt beschouwd als hét symbool voor rechtvaardigheid. Haar blinddoek staat voor rechtspraak zonder aanzien des persoons, haar weegschaal voor het afwegen van feiten en omstandigheden, haar zwaard voor het vonnis. Dat is een herkenbaar beeld dat goed past bij de Rechtspraak.
Waar woonde Aphrodite?
Aphrodite is in de Griekse mythologie de godin van de vrouwelijk schoonheid, liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid. Er zijn verschillende verhalen over de geboorte van de godin die net als de andere hoofdgoden haar woonplaats op de berg Olympus had.

Dienovereenkomstig, wie is de griekse god van de liefde?

De Griekse god van de liefde is Eros. Wat betekent argusogen? De uitdrukking "argusogen" komt uit de Griekse mythologie. Argus was een reus met 100 ogen. De uitdrukking betekent over het algemeen waakzaam of oplettend zijn.

Gerelateerde artikelen

Wat is een account naam?

Een account is een combinatie van een wachtwoord en een gebruikersnaam op het internet. U kunt een webmail-account hebben of een webwinkel-account. Een account is een abonnement bij een internet service provider.

Dit in overweging nemend, wat betekent een augiasstal?

De uitdrukking "een augiasstal uitmesten" vindt zijn herkomst in de Griekse mythologie en betekent dat iemand een buitengewoon vuil klusje moet opknappen. Ook de uitdrukking "dat lijkt hier wel een augiasstal" wordt wel eens gebruikt, om aan te geven dat het op een bepaalde plek een enorme bende is.
Bovendien, wat betekent de uitdrukking een twistappel?
Appel (cc0 – Pixabay – jarmoluk) Het woord twistappel betekent een voorwerp of punt van geschil. Iets waarover een behoorlijke discussie bestaat en de meningen uiteenlopen. De meningen kunnen zo uiteenlopen, dat er uiteindelijk ruzie over het geschilpunt ontstaat.

Kan je Venus zien vanaf de aarde?

Vier van deze planeten zijn goed met het blote oog te zien: Mars, Jupiter, Saturnus en Venus. Ze lijken op grote sterren, maar het verschil is dat je ze niet ziet knipperen.
Dus, wat is er te zien aan de sterrenhemel? Op het noordelijk halfrond zijn aan de nachtelijke hemel onder meer de sterren in het sterrenbeeld Orion, de sterrenhoop Pleiaden, het Andromedastelsel en de Steelpan te zien. Op het zuidelijk halfrond zijn aan de nachtelijke hemel onder andere het Zuiderkruis, de Magelhaense Wolken en het sterrenbeeld Scorpius te zien.

Hoe ziet de planeet Venus eruit?

De planeet Venus is de tweede planeet die het dichtst bij de zon staat en wordt vaak de tweelingzus van de aarde genoemd. Venus lijkt qua grootte en massa op de aarde, maar is in andere opzichten heel anders. Venus heeft bijvoorbeeld een zeer dikke atmosfeer die voornamelijk bestaat uit koolstofdioxide. Deze atmosfeer houdt warmte vast, waardoor Venus de heetste planeet in het zonnestelsel is. Het oppervlak van Venus is ook zeer droog en rotsachtig.

Door Aleda Nadel

Vergelijkbare artikelen

Wat is de betekenis van de naam Merle? :: Wat is een Afrodiet?
Handige links