Huis > I > Is Het Dat Of Wat?

Is het dat of wat?

Bepaald of onbepaald zelfstandig naamwoord

Het woord 'dat' wordt gebruikt als je verwijst naar een bepaald zelfstandig naamwoord. Voor onbepaalde verwijzingen gebruik je daarentegen 'wat'. Dit leidt bijvoorbeeld tot de volgende zinnen: Het boek dat hij heeft gekocht, heeft een blauwe kaft.

Lees verder

Daarvan, wat beteke?

wat - bijwoord, voornaamwoord, tussenwerpsel 1. niet veel, niet zo erg ♢ hij is nog wat klein 1. ze hebben heel wat kinderen [nogal veel] 2. als je niet weet of wil zeggen wa...
Wat ik wil of dat ik wil?
Het boek dat ik lees heeft de voorkeur. Dat geldt het sterkst voor de schrijftaal. Het boek wat ik lees komt vaak voor, zeker in de spreektaal. Het gebruik van wat is hier geen grote fout, maar wel een kleine slordigheid.

Mensen vragen ook: wat een in het duits?

"A" in het Duits wordt uitgesproken als de "a" in het Engelse woord "father." Daarvan, hoe gebruik je die of dat? Aangenomen dat u vraagt hoe u een specifiek ding moet gebruiken:
1. Lees de instructies bij het ding.
2. Als je vragen hebt over de instructies, vraag dan iemand die bekend is met het ding of zoek een online handleiding op.

Hoe gebruik je dat?

Het betrekkelijk voornaamwoord wat is juist in de volgende gevallen.
  1. Na een onbepaald woord als iets, niets, alles:
  2. Na een voornaamwoord (dat, datgene):
  3. Na een zelfstandig gebruikt bijvoeglijk naamwoord, meestal een overtreffende trap, of na een (rang)telwoord:
  4. Als het terugslaat op een hele zin:
Wat is een Wook?
Woke (uitspraak: [wəʊk]; Afro-Amerikaans-Engelse variant van woken; wakker geworden) is een term die verwijst naar het bewust zijn van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving.

Trouwens, wat is een kaulo?

Kaulo definities

Het woord wordt meestal gebruikt om een extra lading te geven, zowel positief als negatief. Bijvoorbeeld 'dat was echt kaulo raar' of 'zij is echt kaulo mooi'. Wat eigenlijk wel gek is want de betekenis van 'kaulo' is poepgat en vertaald uit h...
Wat is een naar?
I naar bijv. naamw. Uitspraak: [nar] onprettig, onaangenaam Voorbeeld: `een nare smaak in je mond`Synoniem: akelig II naar voorzetsel Uitspraak: [nar] 1) in de richting van Voorbeeld: `van hier naar daar`

Is het als je wil of als je wilt?

Je wilt en je wil zijn allebei correct. In Nederland wordt je wil informeler gevonden dan je wilt. In België wordt het gebruik van je wil niet als informeler beschouwd. Vergelijkbare werkwoorden zijn kunnen en zullen: je kunt / je kan, je zult / je zal.
Wat doe je voor werk in Duits?
Wat doe je voor werk? Was machst du beruflich?

Waar gebruik je de en het?

De en het wordt op verschillende manieren gebruikt. Eén manier is als voegwoord, dat twee zinnen met elkaar verbindt. Bijvoorbeeld: "Ik studeer voor mijn examens en het helpt echt." In deze zin werkt de en het als een voegwoord, dat de twee zinnen "ik studeer voor mijn examens" en "het helpt echt" verbindt.
Een andere manier waarop de en het wordt gebruikt is als voornaamwoord, meestal op de plaats van een zelfstandig naamwoord. Bijvoorbeeld: "Ik weet niet waar mijn sleutels zijn en ik word er gek van." In deze zin fungeert de en het als voornaamwoord, in plaats van de zin "waar mijn sleutels zijn".
Tenslotte kan de en het ook gebruikt worden als een versterker, om een uitspraak te benadrukken. Bijvoorbeeld: "Ik ben zo moe en het is pas 9 uur." In deze zin benadrukt de en het hoe moe de spreker is. Dit in overweging nemend, is het sommige of sommigen? Dit is een moeilijke vraag om definitief te beantwoorden zonder meer context. Maar in het algemeen is het antwoord op de vraag of iets "sommige of sommige" is, waarschijnlijk "sommige". Want als je twee opties overweegt, en één daarvan is "sommige", dan is de andere optie waarschijnlijk ook "sommige". Dit is echter niet altijd het geval, en het is mogelijk dat het antwoord "sommige of geen", "sommige of alle", of zelfs "geen of alle" is. Zonder meer context is het moeilijk om met zekerheid te zeggen wat het juiste antwoord is.

Door Abrahan

Wat of wát? :: Wat is een Kaulo?
Handige links