Huis > W > Wat Doet Een Supercomputer?

Wat doet een supercomputer?

Een supercomputer is een computer met een buitengewoon grote bewerkingscapaciteit of rekenvermogen. Aangezien de capaciteit van (elektronische) computers sinds de invoering in de jaren veertig tot heden snel stijgt (zie wet van Moore), is de definitie van een supercomputer echter sterk aan inflatie onderhevig.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Wat dit betreft, wat is het doel van een computernetwerk?

In een computernetwerk verbinden we allerlei apparaten met elkaar: computers, smartphones, tablets en andere slimme apparaten (smart devices) zoals de tv, thermostaat, babyfoons en zelfs koelkasten.
En nog een vraag, wat doet een fileserver?
File server is een computer die verantwoordelijk is voor de centrale opslag en beheer van databestanden, zodat andere computers op hetzelfde netwerk de bestanden kunnen openen.

Waar bestaat een server uit?

Een server bestaat uit een computer die verbonden is met het internet en waarop serversoftware draait. Met de serversoftware kan de computer communiceren met andere computers en apparaten op het internet. De serversoftware kan ook worden gebruikt om diensten te verlenen aan andere computers en apparaten op het internet. Dienovereenkomstig, wat is de snelste supercomputer? De snelste supercomputer vanaf november 2020 is de IBM Summit, die 200 petaflops kan halen. Hij staat in het Oak Ridge National Laboratory in Tennessee, VS.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Daarvan, hoe duur is een supercomputer?

Prijzen variëren heel sterk op vlak van geheugen, maar reken op prijzen tot 5.700 euro voor 128 GB of tot 3.000 euro voor 64 GB.
Wat zijn taken van een besturingssysteem op een computer?
Het besturingssysteem zorgt onder meer voor het starten en beëindigen van andere programma's, het regelt de toegang tot de harde schijf met het bestandssysteem, het beeldscherm, de invoer van gegevens en de communicatie met de randapparatuur. De andere programma's die gestart kunnen worden, heten applicaties.

Wat zijn de nadelen van een netwerk?

Nadelen
  • de 'mafkezen'. Je komt ze zeker tegen.
  • stroom van berichten. In de online sociale netwerken is het goed vantevoren te bepalen wat je er komt doen.
  • tijd en aandacht nodig. Eenmaal in een netwerk is het zaak jouw profiel, contacten of discussies te onderhouden.
Trouwens, wat is het belang van het verbinden van computers in een netwerk? Er zijn vele redenen waarom computers in een netwerk met elkaar verbonden zijn. De meest voorkomende reden is het delen van bronnen, zoals printers en bestandsservers. Netwerken kunnen ook worden gebruikt om internetverbindingen te delen, e-mail te verzenden en te ontvangen, en nog veel meer. Bovendien bieden netwerken een manier voor computers om met elkaar te communiceren.

Daarvan, wat is een server en een client?

Een server is een computer die informatie opslaat en deelt, terwijl een client een computer is die toegang heeft tot de op de server opgeslagen informatie.

Door Damalus

Vergelijkbare artikelen

Waarom een server thuis? :: Wat is de beste werkbus?
Handige links