Huis > W > Wat Wordt Bedoeld Met Devops?

Wat wordt bedoeld met DevOps?

DevOps, een samenstelling van dev (development; ontwikkeling) en ops (operations; beheer), is een manier van software ontwikkeling waarbij de ontwikkel- en beheeractiviteiten worden gekoppeld. Dit vereist coördinatie en samenwerking tussen verschillende, voorheen geïsoleerde disciplines.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je of je telefoon wordt afgeluisterd?

Loop naar een radio of televisie als u aan het bellen bent als u vermoedt dat uw telefoon wordt afgeluisterd. Als u naast een ander elektrisch apparaat staat, is de kans groot dat er interferentie optreedt, zelfs als er geen hoorbare interferentie in de telefoon is.

Wat is een DevOps organisatie?

DevOps is een reactie op de onderlinge afhankelijkheid van software ontwikkeling en IT-activiteiten. Het doel is om een ​​organisatie te helpen snel te produceren software producten en diensten. Het belangrijkste punt is dat in deze definitie DevOps snel software in productie zet.
Waarom DevOps?
Waarom DevOps belangrijk is

De praktijk van DevOps stimuleert een snellere, betere en veiligere levering van meerwaarde aan de eindklanten van een organisatie. Deze waarde kan de vorm aannemen van frequentere productreleases, -functies of -updates.

Dienovereenkomstig, hoe werkt azure devops?

Azure DevOps is een reeks geïntegreerde diensten waarmee ontwikkelaars kunnen samenwerken en hun werk kunnen plannen, de voortgang kunnen bijhouden en het succes van applicaties kunnen meten. Azure DevOps omvat Azure Pipelines, Azure Boards, Azure Artifacts, Azure Repos en Azure Test Plans. Wat doet een DevOps developer? Een DevOps-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van tools die de processen van softwareontwikkeling en -implementatie automatiseren. Daarnaast werken ze aan het verbeteren van de efficiëntie van deze tools en de workflows die ze ondersteunen. DevOps-ontwikkelaars hebben doorgaans een sterke achtergrond in softwareontwikkeling en zijn vertrouwd met verschillende programmeertalen en frameworks.

Gerelateerde artikelen

Waarom wordt mijn tweede scherm niet gedetecteerd?

Als u op de externe monitor niet ziet wat u verwacht te zien, moet u alle accessoires van de pc verwijderen. Conflicten kunnen worden veroorzaakt door aangesloten docking stations. De kabel van de PC naar de monitor moet worden vastgezet.

Daarvan, wie zitten er in een devops team?

In DevOps vallen traditionele rollen steeds meer weg. Iedereen is een beetje van alles: ontwikkelaar, tester, beheerder. Iedereen wordt ook geacht om meerdere disciplines te beheersen, of tenminste twee. De tester wordt T-shaped en wordt geacht meer te doen dan alleen testen.
Hoe wordt je DevOps?
Om DevOps Engineer te worden kun je een hbo- of universitaire opleiding volgen op het gebied van IT. Hieronder vallen bijvoorbeeld Computer Science, (technische) Informatica, Software engineering en System and network engineering.

Welke DevOps technologieën zijn er?

7 essentiële DevOps gewoonten
  1. Agile Software Development.
  2. Continuous Integration (CI) & Continuous Delivery (CD)
  3. Infrastructure as Code (IaC)
  4. Versiebeheer.
  5. Configuratiebeheer.
  6. Continuous Monitoring.
  7. Microservices.
Wat is Scrum methode? De Scrum-methode is een iteratieve en incrementele benadering van softwareontwikkeling die de nadruk legt op teamwerk, samenwerking en succes door middel van iteraties, of sprints. Het is een raamwerk waarbinnen mensen complexe adaptieve problemen kunnen aanpakken, terwijl ze productief en creatief producten van de hoogst mogelijke waarde afleveren.
Het Scrum raamwerk bestaat uit Scrum Teams en hun bijbehorende rollen, gebeurtenissen, artefacten en regels. Elke component binnen het raamwerk dient een specifiek doel en is essentieel voor het succes en de toepasbaarheid van Scrum.
De term "Scrum" is afgeleid van het rugbyspel. Het werd voor het eerst bedacht door Hirotaka Takeuchi en Ikujiro Nonaka in hun artikel "The New New Product Development Game" uit 1986. Zij leenden het van Rugby, waar een "scrum" een methode is om het spel opnieuw te beginnen. Het is een analogie voor de manier waarop een Scrum-team samenkomt om het werk aan een nieuw productkenmerk of increment te beginnen.
Scrum wordt soms beschreven als een "empirisch procesbeheersingskader". Dit betekent dat het gebaseerd is op drie pijlers: transparantie, inspectie en aanpassing.
Transparantie betekent dat alle aspecten van het werk, inclusief voortgang, belemmeringen, en de rollen en verantwoordelijkheden van teamleden, voor iedereen in het Scrum-team toegankelijk zijn.
Inspectie betekent dat het team regelmatig het product, de sprint backlog en het proces zelf inspecteert, om eventuele problemen te identificeren die moeten worden aangepakt.
Aanpassing betekent dat het team, op basis van wat uit de inspectie wordt geleerd, zijn proces en werk dienovereenkomstig aanpast.
De Scrum-methode is het meest geschikt voor projecten die complex en onvoorspelbaar zijn, en waar nauwe samenwerking tussen teamleden nodig is.

Dus, wat kan je vanuit operations allemaal doen met azure devops?

Vanuit operations kun je veel doen met Azure DevOps. U kunt uw organisatie en teams opzetten en beheren, evenals repositories en pipelines maken en beheren. U kunt ook de gezondheid en activiteit van uw organisatie monitoren en inzichten en analyses bekijken.

Door Erida

Vergelijkbare artikelen

Wat is een pipeline Azure? :: Hoe heet de buitenste rand van een dierlijke cel?
Handige links