Huis > W > Wat Is Een Archiefstuk?

Wat is een archiefstuk?

archiefstuk - Zelfstandignaamwoord 1. document dat in een archief bewaard wordt of zou moeten worden ♢ Overigens zijn we het afgelopen jaar geëvolueerd van een krantenredactie naar een organisatie die veel meer dan voorheen digitaal werkt.

Lees verder

Welke drie soorten archieven zijn er?

Over het algemeen maken de meeste organisaties gebruik van de onderstaande soorten archieven:
  • Personeelsarchief.
  • Projectarchief.
  • Dynamisch archief (voor de dagelijkse gang van zaken.
  • Schaduwarchief.
  • Statisch archief (documenten worden niet meer voor de dagelijkse bedrijfsvoering gebruikt, maar moeten wel bewaard worden)
Daarvan, wat betekent archieven?
plaats waar (meestal oude) documenten opgeslagen en verzameld worden. verzameling documenten die zijn gemaakt en-of ontvangen door een persoon of organisatie.

Wat betekend het beheer in archief?

In de archiefwetenschap is beheer het proces van selecteren, verwerven, beoordelen, bewaren, ordenen, beschrijven en beschikbaar stellen van de archiefstukken van een organisatie of individu. Wat dit betreft, wat doe je als je archiefstukken registreert? Er zijn een paar stappen die u moet nemen wanneer u records registreert. Eerst moet u een recordtype aanmaken. Om dit te doen klikt u op de knop "Recordtype maken" op de hoofdpagina Records. Dit opent een nieuw venster waarin u de naam, beschrijving en andere informatie van het recordtype kunt invoeren.
Vervolgens moet u een record aanmaken. Klik daarvoor op de knop "Record maken" op de hoofdpagina Records. Dit opent een nieuw venster waarin u de naam, het type en andere informatie van het record kunt invoeren.
Tenslotte moet u het record aan het register toevoegen. Klik daarvoor op de knop "Toevoegen aan register" op de hoofdpagina Records. Dit opent een nieuw venster waarin u het register kunt selecteren waaraan u het record wilt toevoegen.

Daarvan, wat is een persoonlijk archief?

Particulier archief is archief dat is gevormd door privépersonen of niet-overheidsorganisaties. Voorbeelden zijn het persoonlijk archief van een oud-minister, het werkarchief van een fotograaf, het bestuurlijk archief van politieke partijen of het archief met uitvoeringsdossiers van landelijk opererende stichtingen.
Wat is een Afdelingsarchief?
Afdelingsarchieven. Een archief waarin alleen stukken zitten van een bepaalde afdeling. Het secretariaat heeft een heel ander archief dan de financiële afdeling van een bedrijf.

Wat zijn Archiefwaardige documenten?

e. Archiefwaardig document: een document dat een rol speelt bij de uitvoering van een werkproces. Die rol kan worden gespeeld in het kader van: – Bedrijfsvoering: informatie is één van de productiefactoren in een organisatie en onmisbaar voor management- en procesondersteuning en bron voor kennismanagement.
Wat is de selectielijst? De keuzelijst is een lijst met waarden waaruit een gebruiker kan kiezen. De lijst kan statisch zijn, wat betekent dat hij vast in de applicatie is gecodeerd, of dynamisch, wat betekent dat hij tijdens runtime wordt gegenereerd. De lijst kan worden weergegeven als een drop-down lijst, een lijstbox, of een reeks keuzerondjes.

Men kan zich ook afvragen: waar kan ik mijn archief vinden?

Als u een Gmail-gebruiker bent, kunt u uw archief vinden door uw Gmail-account te openen en op het label "Alle e-mail" te klikken. Uw archief bevindt zich onder het label "Alle e-mail". Als u een andere e-maildienst gebruikt, raadpleeg dan de documentatie van uw provider over hoe u toegang krijgt tot uw archief.

Door Tammara Poney

Hoe maak je een archief? :: Wat is een ondersteunde browser?
Handige links