Huis > H > Hoe Maak Je Een Archief?

Hoe maak je een archief?

In dit artikel een paar principes voor het maken van een goed archief, wat wel lekker werkt.
  1. Het moet bij je passen.
  2. Gebruik als het even kan slechts één archief.
  3. Gebruik voor elk onderwerp een aparte map.
  4. Sorteer de mappen op alfabetische volgorde.
  5. Zorg voor nette labels op je mappen.
  6. Leg al het materiaal voor het grijpen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat is archiefmateriaal?

Archiefmateriaal betekent in context van film al het bestaande beeldmateriaal dat is terug te vinden in professionele beeldcollecties, bedrijfsarchieven of familie-archieven. Archiefmateriaal wordt vaak gebruikt in documentaires of reportages met een historische context.
Wat is een informatiebeheer?
De term Informatiebeheer staat voor het opslaan, het bewaren en beheren, het ontsluiten of (actief) leveren en het waar nodig vernietigen van informatie. Daarbij is het beheren gericht op het in stand, beschikbaar, toegankelijk, leesbaar en bruikbaar houden van informatie.

Dus, wat is een semi-statisch archief?

Een semi-statisch archief is een bestand dat een verzameling gegevens bevat die niet vaak verandert. Dit type archief wordt typisch gebruikt voor het opslaan van gegevens die niet vaak geraadpleegd hoeven te worden, zoals back-ups of langetermijnopslag. Dus, waarom een archief? Een archief is een verzameling bestanden die meestal worden gecomprimeerd tot een enkel bestand voor opslag of distributie. Archieven worden vaak gebruikt om software of andere grote verzamelingen bestanden te verspreiden.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe maak je een digitaal archief?

Stappenplan voor het opzetten van een digitaal archief
  1. Het doel en werkproces vastleggen.
  2. Documentselectie voor het digitale archief.
  3. Bepalen van de structuur van het digitale archief.
  4. Kiezen van het juiste pakket.
  5. Documenten digitaliseren en valideren.
  6. Metadata toevoegen voor de structurering.
Wat is een voordeel van een persoonlijk archief?
Doordat alle informatie heel gemakkelijk en snel op één plek te vinden is, geeft deze vorm van archiveren een enorm voordeel aan het gebruiksgemak voor de documenten. Daarbij is het zo dat de opgeslagen informatie handig en gemakkelijk te delen valt met collega's.

Welke functie heeft een centraal archief?

Ben jij binnen jouw organisatie ook veel tijd kwijt aan het zoeken naar documenten die op diverse off- en online plaatsen zijn gearchiveerd? Dan is jouw organisatie toe aan een centraal archief. Stel je eens voor.... Volledige controle over de documenten binnen jouw organisatie, waar je je ook bevindt.
Hoe moet je archiveren? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om gegevens te archiveren hangt af van de specifieke behoeften van de organisatie in kwestie. Enkele tips voor het effectief archiveren van gegevens zijn echter het maken van regelmatige back-ups, het gebruik van meerdere redundante opslagoplossingen en het bijhouden van een inventaris van welke gegevens waar zijn opgeslagen. Daarnaast is het belangrijk om een plan te hebben voor de toegang tot en het gebruik van gegevens nadat ze zijn gearchiveerd, omdat dit ervoor zorgt dat het archief is georganiseerd op een manier die zinvol is voor de specifieke behoeften van de organisatie.

Dienovereenkomstig, wat is een archiveringssysteem?

Een archiefsysteem is een methode voor het organiseren en opslaan van bestanden. Er zijn veel verschillende soorten archiveringssystemen, maar het meest voorkomende is het alfabetische archiveringssysteem. In dit systeem worden bestanden georganiseerd volgens de eerste letter van de naam van het bestand.

Door Perceval Peduzzi

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de nadelen van blockchain? :: Wat is een archiefstuk?
Handige links