Huis > W > Welke Poorten Worden Gebruikt?

Welke poorten worden gebruikt?

Om te weten welke poorten actief zijn op je pc kun je gebruik maken van het commando netstat dat in Windows is ingebouwd. Het programma biedt weliswaar niet zeer veel opties maar kan toch een aardig beeld geven welke poorten open staan wanneer je met de pc werkt: Kies Start >> Uitvoeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Je kunt ook vragen wat voor protocol draait er op de destination port?

Wat voor protocol draait er op de Destination port? Bij het openzetten van een poort is er keuze uit twee communicatieprotocollen: het TCP-protocol (Transmission Control Protocol) en het simpelere UDP-protocol (User Datagram Protocol).
Dus, wat is mijn ip adres?
Om het lokale IP-adres te vinden moet je verbonden zijn met je netwerk (bovenin je scherm staat een wifi-logo). Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter IP-adres staat het IP-adres van jouw iPhone of iPad.

Mensen vragen ook: wat is een ip instellen?

Een IP-adres is een numeriek label dat wordt toegekend aan elk apparaat dat is aangesloten op een computernetwerk dat het Internet Protocol gebruikt voor communicatie. Een IP-adres dient twee hoofdfuncties: host- of netwerkinterface-identificatie en locatie-adressering.
IP-instellingen verwijzen naar de verschillende configuratieopties die beschikbaar zijn voor gebruikers van het Internet Protocol. Deze instellingen kunnen worden gebruikt om te bepalen hoe IP-adressen worden toegewezen aan apparaten in een netwerk en hoe gegevens tussen apparaten worden gerouteerd. Vervolgens, hoe kan ik een ip adres vinden? Er zijn een paar manieren om een IP-adres te vinden. Eén manier is om het commando "ipconfig" te gebruiken in de opdrachtprompt. Dit toont u het IP-adres van alle apparaten op uw computer. Een andere manier is het gebruik van een website als "What Is My IP Address" (https://www.whatismyip.com/). Deze toont u uw openbare IP-adres.

Gerelateerde artikelen

Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt?

Er zijn vele videoformaten. FLV is een flash video formaat en MPEG is een bewegende beelden groep.

Dus, hoeveel lagen heeft het tcp ip model?

het TCP/IP-model wordt officieel onderverdeeld in vijf lagen, met elk een eigen functionaliteit. De onderste laag, de fysieke laag, wordt vaak onderverdeeld in een eigenlijke fysieke laag en een datalinklaag.
Wat is de functie van een IP-adres?
Definitie van IP-adres

IP staat voor 'Internet Protocol', wat de verzameling regels is voor de indeling van de gegevens die via internet of het lokale netwerk worden verzonden. In essentie zijn IP-adressen de identificatiemethode die het mogelijk maakt om informatie tussen apparaten in een netwerk te verzenden.

Wat is de functie van een DHCP server?

Om TCP/IP-instellingen eenvoudiger te kunnen beheren, raden we u aan gebruik te maken van het automatische Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP). DHCP wijst automatisch internetprotocol (IP)-adressen toe aan de computers op het netwerk, als uw netwerk dit ondersteunt.
Wat zijn well known Port Numbers? Enkele bekende poortnummers zijn 20 en 21 voor FTP, 23 voor TELNET, 25 voor SMTP, 53 voor DNS, 80 voor HTTP, 110 voor POP3, en 143 voor IMAP.

Men kan zich ook afvragen: welke poort gebruikt sql?

De poort die SQL gebruikt kan variëren, afhankelijk van de configuratie. De meest gebruikte poort voor SQL is echter poort 1433.

Door Ciaphus

Vergelijkbare artikelen

Welke 3 manieren van leren zijn er? :: Wat is de taak van TCP?
Handige links