Huis > H > Hoe Bereken Je De Exponent?

Hoe bereken je de exponent?

Met een logaritme kun je de exponent berekenen. Bij de formule g x = a is g je grondtal en x het exponent. Je kunt deze formule omzetten naar een logaritme. Je krijgt dan het volgende: log (a) = x .

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

Kun je machten optellen?

Methode. Gelijksoortige termen mag je bij elkaar optellen, de macht blijft hetzelfde: xa + xa = 2xa. Een term van een macht bestaat uit een letter met een exponent.
Wat dit betreft, wat is de eerste macht van 1?
Dus als je hier begint met een 1 en die vermenigvuldigt met 1 nul keer, houd je nog steeds 1 over. En dat is waarom alles wat niet 0 is tot de eerste macht gelijk wordt aan 1.

Wat is het omgekeerde van Machtsverheffing?

Het omgekeerde van Power Elevation is Power Depression. Hoeveel is nul tot de nulde macht? Het antwoord op deze vraag is dat nul tot de n-de macht altijd gelijk is aan nul. Dat komt omdat elk getal verheven tot de macht nul altijd gelijk is aan één. Daarom is nul tot een willekeurige macht altijd gelijk aan nul.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de 5 5 regel?

Je laagste cijfers in je eindcijfers zijn misschien niet te laag als je maar een 5 hebt voor je kernvakken.

Hoe bereken je 2 3 van een bedrag?

Delen door 1/2 betekent vragen "Hoe vaak past 1/2 in je getal?". Dat is 2x het getal. Met andere breuken werkt het net zo. Delen door 2/3 is hetzelfde als vermenigvuldigen met 3/2.
Wat is een negatieve macht?
Machten met negatieve exponenten bestaan ook, bijvoorbeeld 3-3. 3-3 betekent 1/33, dit kun je anders schrijven als 1/(3 x 3 x 3). Voorbeelden: 2-3 = 1/(2 x 2 x 2)

Wat is een negatieve exponenten?

Bedenk wanneer je een negatieve exponent ziet, dat betekent het omgekeerde van de positieve exponent. Dus 1 gedeeld door -2 tot de derde macht, tot de positief derde macht. En dit is gelijk aan 1 gedeeld door -2 keer -2 keer -2.
Wat dit betreft, hoe typ je tot de macht 5? Om "5 tot de macht 5" te typen in de meeste programma's, typ je "5^5". Het caret (^) symbool betekent meestal "tot de macht van" in wiskundige uitdrukkingen.

Bovendien, hoeveel is tien tot de vijfde macht?

Tien tot de vijfde macht is honderdduizend.

Door Brigit

Vergelijkbare artikelen

Wat zijn de vier functies van massamedia? :: Wat is tot de macht 2?
Handige links