Huis > W > Welke Soorten Persoonsgegevens Zijn Er?

Welke soorten persoonsgegevens zijn er?

Er zijn twee categorieën persoonsgegevens:
  • Persoonsgegevens van klanten, leveranciers, medewerkers en andere relaties, die jij als ondernemer mag verzamelen en verwerken in je bedrijf.
  • Bijzondere persoonsgegevens, die een organisatie niet mag gebruiken, tenzij daarvoor in de wet een uitzondering is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Dienovereenkomstig, wat valt niet onder persoonsgegevens?

Gegevens van overleden personen, organisaties of dieren zijn geen persoonsgegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en vallen dus buiten het toepassingsgebied van de AVG. Op deze gegevens kunnen evenwel andere wet- en regelgevingen van toepassing zijn.
Je kunt ook vragen wat zijn voorbeelden van bijzondere persoonsgegevens?
Voorbeelden van bijzondere persoonsgegevens zijn gegevens die iets zeggen over iemands gezondheid, ras, godsdienst, strafrechtelijk verleden of seksuele leven. Ook een lidmaatschap van een vakvereniging is een bijzonder persoonsgegevens.

Wat is het verschil tussen gevoelige en bijzondere persoonsgegevens?

Het belangrijkste verschil tussen gevoelige en bijzondere persoonsgegevens is dat bijzondere persoonsgegevens een deelverzameling zijn van gevoelige persoonsgegevens. Dit betekent dat alle bijzondere persoonsgegevens gevoelige persoonsgegevens zijn, maar dat niet alle gevoelige persoonsgegevens bijzondere persoonsgegevens zijn.
Gevoelige persoonsgegevens worden gedefinieerd als alle informatie over een persoon die mogelijk kan worden gebruikt om die persoon te identificeren. Dit omvat zaken als namen, adressen, geboortedata en andere persoonlijke gegevens. Bijzondere persoonsgegevens zijn een deelverzameling hiervan, en omvatten informatie die kan worden gebruikt om iemand in een bepaalde kwetsbare situatie te identificeren. Hieronder vallen zaken als gezondheidsgegevens, genetische gegevens en gegevens over iemands seksleven of seksuele geaardheid. Bovendien, wat mag wel en niet volgens avg? Volgens AVG mag u de software installeren op zoveel apparaten als u wilt, zolang u de enige gebruiker van de apparaten bent. U mag uw accountgegevens met niemand anders delen en u mag de software niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Wat zijn indirecte persoonsgegevens?

Onder indirecte persoonsgegevens vallen gegevens die niet rechtstreeks over de persoon gaan, zoals WOZ-waarde, kentekennummer, de winst van een eenmanszaak en het IP-adres van een computer.
Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen de avg en de gdpr?
Sinds is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Welke gegevens mogen bewaard worden AVG?

Er is op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geen concrete bewaartermijn voor persoonsgegevens. Organisaties bepalen zelf hoe lang zij persoonsgegevens bewaren. Hierbij kijken zij naar hoe lang de gegevens nodig zijn voor het doel waarvoor deze zijn verzameld of worden gebruikt.
Wat valt onder Wet bescherming persoonsgegevens? De Personal Data Protection Act (PDPA) is een wet die de verzameling, het gebruik en de openbaarmaking van persoonsgegevens regelt. Hij is van toepassing op bedrijven en organisaties in Singapore die persoonsgegevens verzamelen, gebruiken of openbaar maken.
Onder de PDPA moeten persoonsgegevens..:
- verzameld, gebruikt of openbaar gemaakt worden voor een rechtmatig doel
- nauwkeurig en zorgvuldig verzameld worden
- beschermd worden tegen ongeoorloofde toegang, gebruik of openbaarmaking
- gewist of vernietigd worden wanneer ze niet langer nodig zijn
Organisaties moeten er ook voor zorgen dat personen het recht hebben op toegang tot en correctie van hun persoonsgegevens.

Wat is schending van de privacy?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het een juridische term is met verschillende interpretaties. In het algemeen wordt inbreuk op de persoonlijke levenssfeer echter beschouwd als elke ongeoorloofde of ongewenste inbreuk op iemands persoonlijke levenssfeer of ruimte. Dit kan zaken omvatten als afluisteren, spioneren of ongeoorloofde toegang tot persoonlijke informatie. Inbreuk op de persoonlijke levenssfeer kan zich ook voordoen wanneer iemand privé-informatie over een andere persoon openbaar maakt zonder diens toestemming, zelfs als die informatie waar is.

Door Burch

Vergelijkbare artikelen

Welke taak behoort niet tot het takenpakket van de FG? :: Wat is het eerste communicatiemiddel?
Handige links