Huis > W > Wat Is De Ergste Drug?

Wat is de ergste drug?

Duidelijk is dat alcohol, tabak, heroïne en crack hoog scoren. Paddo's, LSD en khat scoren relatief laag. In Engeland is een dergelijke rangschikking ook gedaan (Nutt et al., Lancet 2007).
...
Daaruit kwam de volgende rangschikking:
  • Crack.
  • Heroïne.
  • Tabak.
  • Alcohol.
  • Cocaïne.
  • Methamfetamine.
  • Amfetamine.
  • GHB.

Lees verder

Wat zijn de verschillen tussen verdovende stimulerende en hallucinogene middelen?

Drugs kunnen drie soorten effecten hebben: oppeppend (stimulerend), verdovend of 'bewustzijnsveranderend' (hallucinogeen, wat betekent dat je zintuigen de realiteit op een vervormde manier ervaren). Qua werking kunnen drugs dus sterk van elkaar verschillen. Sommige drugs combineren twee van de drie soorteneffecten.
Wat is de minst erge drugs?
Opvallend: alcohol scoort overall het slechtst (nog erger dan heroïne!), tabak en cocaïne zijn (persoonlijk en maatschappelijk) ongeveer even schadelijk, xtc, lsd en paddo's behoren tot de minst schadelijke substanties (wat niet wil zeggen dat ze ongevaarlijk zijn).

Welke drugs heeft welk effect?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van het specifieke geneesmiddel in kwestie en de persoon die het inneemt. Sommige drugs kunnen verschillende effecten hebben bij verschillende mensen, en sommige mensen kunnen gevoeliger zijn voor de effecten van een bepaalde drug dan anderen. Men kan zich ook afvragen: wat is de meest gebruikte drugs? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het van verschillende factoren afhangt, waaronder de leeftijd, de gezondheidstoestand en persoonlijke voorkeuren van de betrokkene. Tot de meest gebruikte geneesmiddelen behoren echter receptvrije geneesmiddelen zoals ibuprofen en acetaminophen, en geneesmiddelen op recept zoals antibiotica en antidepressiva.

Wat dit betreft, hoeveel drugs is dodelijk?

Hoeveel gram drugs is dodelijk? Een dosis van 6 g alcohol per kg lichaamsgewicht is voor een volwassene dodelijk. Een overdosis heroïne is meestal het gevolg van intraveneuze toediening. Het risico op een overdosis bedraagt voor een doorsnee gebruiker ongeveer 1 op 100.
Wat zijn hallucinerende middelen?
Hallucinerende middelen worden ook wel hallucinogene drugs, bewustzijnsveranderende middelen, tripdrugs of psychedelica genoemd. Zoals de naam al aangeeft, verandert je bewustzijn en neem je dingen anders waar.

Wat zijn stimulerende middelen?

Bij deze middelen krijgt de gebruiker het gevoel meer energie te hebben en alerter te zijn. De ademhaling en hartslag verhogen, de bloeddruk stijgt en de spieren spannen zich aan. Voorbeelden: cocaïne en speed maar ook tabak en koffie. Stimulerende middelen worden soms ook wel 'uppers' genoemd.
Welke stimulerende middelen zijn er? De meest voorkomende stimulerende middelen zijn cafeïne en nicotine. Cafeïne zit in koffie, thee, cola, energiedrankjes en chocolade. Nicotine zit in tabaksproducten.

Welke drugs zijn het slechtst?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat verschillende drugs verschillende effecten kunnen hebben op verschillende mensen. Sommige drugs kunnen verslavender of schadelijker zijn dan andere, maar het is moeilijk te zeggen welke het ergst zijn.

Door True

Wat is de heftigste verslaving? :: Hoe ziet een 8 gangen menu eruit?
Handige links