Huis > W > Wat Doet Een Geïntegreerde Schakeling?

Wat doet een geïntegreerde schakeling?

Een geïntegreerde schakeling is een samenstel waarbij diverse elektronische componenten op een enkel stuk halfgeleidermateriaal worden geplaatst. Als het een grote IC betreft wordt deze ook wel microchip of chip genoemd. IC's worden in heel veel verschillende elektrische machines en apparaten ingebouwd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Daarvan, wat is een chip wikikids?

Een geïntegreerde schakeling zijn schakelingen (stroomkringen of circuits) die zijn samengebracht op een plaatje. Een geïntegreerde schakeling noem je ook wel microchip of chip of (geavanceerde) microprocessor.
Wat doet een computerchip?
Er zijn verschillende soorten chips, zoals processorchips en geheugenchips. Chips verwerken gegevens aan de hand van instructies. Ze zitten in computers, laptops, smartphones, tablets en tv's maar in toenemende mate ook in andersoortige apparaten zoals wasmachines.

Vervolgens, waar worden computerchips voor gebruikt?

Computerchips worden gebruikt om informatie te verwerken. De chip zelf is een klein stukje silicium dat een verzameling transistors bevat. De transistors worden gebruikt om informatie op te slaan in de vorm van elektrische ladingen, en de chip kan worden beschouwd als een kleine computer die zeer snel berekeningen kan uitvoeren. Dienovereenkomstig, wat is een computer wikikids? Een computer is een machine die kan worden geprogrammeerd om automatisch een reeks rekenkundige of logische bewerkingen uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Hoe werkt een transistor wikikids?

Een transistor is een elektronisch onderdeel dat ervoor zorgt dat er wel of geen stroom door een geleider (draad) kan lopen. In een transistor zijn drie aansluiting. In één aansluiting komt de stroom binnen. Dat onderdeel heet de collector.
Wat is de cloud wikikids?
Cloud computing houdt in dat je gebruik kunt maken van allerlei computertoepassingen via het internet. De computertoepassingen staan dan niet meer op je eigen computer maar in "the cloud". The cloud is een Engels woord en betekent "wolk". Een tekening van een wolk wordt gebruikt als metafoor voor het internet.

Men kan zich ook afvragen: waar wordt een computer chip van gemaakt?

Zand, in de vorm van verfijnd silicium, vormt de basis van de computerchip. Dat silicium wordt gepurificeerd en vervolgens gesmolten. Door het silicium langzaam te laten stollen, ontstaat er een cilindervormig monokristal.
Dit in overweging nemend, welke grondstoffen zit er in een chip? Er zijn veel verschillende soorten chips, maar de meeste bevatten silicium, zuurstof en aluminium.

Men kan zich ook afvragen: hoe is een chip opgebouwd?

Een chip wordt gebouwd door eerst het ontwerp van de schakeling te maken met behulp van een computerprogramma. Dit ontwerp wordt vervolgens overgebracht op een stuk silicium, dat in kleine stukjes, wafers genaamd, wordt gesneden. De wafers worden vervolgens bedekt met een materiaal dat fotoresist wordt genoemd en dat gevoelig is voor licht. Het ontwerp wordt dan op de wafers geprojecteerd met een machine die fotolithografie heet en die ultraviolet licht gebruikt om het ontwerp op de wafers over te brengen. De wafers worden vervolgens in een chemische etsmachine geplaatst, die het ontwerp in het silicium etst. Vervolgens wordt de fotolak verwijderd en worden de wafers in afzonderlijke chips gesneden.

Door Cottle Hattaway

Vergelijkbare artikelen

Waarom maakt ASML geen chips? :: Hoe is een virus opgebouwd?
Handige links