Huis > H > Hoe Bepaal Je Het Volume?

Hoe bepaal je het volume?

Volume: twee manieren:
  1. Gewoon uitrekenen. V = l * b * h Volume = lengte x breedte x hoogte LET OP geen dm met cm vermenigvuldigen. V = oppervlakte x hoogte. Je hoeft niet de opp te.
  2. Onderdompelen. Stand van het water aflezen , voorwerp onderdompelen en dan weer de stand van het water aflezen. Het verschil is het volume.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat bepaal je met diafragma?

De scherptediepte wordt bepaald door de diepte in de foto die scherp is. Weinig scherptediepte wordt aangegeven met een laag getal. De achtergrond is onscherp en de voorgrond is scherp. Een hoog getal geeft veel diepte.

Vervolgens, wat gaat van vloeibaar naar vast?

smelten: van vast naar vloeibaar. stollen (bevriezen): van vloeibaar naar vast.
Trouwens, welke stof gaat van vast naar gas?
De overgangsvorm van vast naar gasvormig wordt sublimeren genoemd. Met jodiumkristallen is zowel het sublimeer als het rijpingsproces erg goed zichtbaar te maken. Door de paarse kleur is de damp goed zichtbaar. De vaste stof verdampt en deze faseovergang heet "sublimeren".

Hoeveel scheidingstechnieken zijn er?

Er zijn veel verschillende scheidingstechnieken die kunnen worden gebruikt om een mengsel van stoffen te scheiden. Enkele gangbare methoden zijn filtratie, chromatografie en destillatie. Dienovereenkomstig, welke mengsels kun je destilleren? Met een destillatie kun je mengsels scheiden op basis van de verschillende kookpunten van hun componenten. Zo kun je bijvoorbeeld een mengsel van water en ethanol destilleren tot zuivere ethanol. Daarvoor moet je het mengsel verhitten tot een temperatuur boven het kookpunt van ethanol, maar onder het kookpunt van water. Het ethanol zal verdampen en kan worden opgevangen, terwijl het water in de distilleerketel blijft.

Gerelateerde artikelen

Hoe bepaal je het gemiddelde?

Het gemiddelde wordt berekend door een groep getallen op te tellen en dan te delen door het aantal getallen. Het gemiddelde van 2, 3, 5, 7 en 10 is 30 gedeeld door 6.

Dit in overweging nemend, wat is absorberen scheikunde?

Met absorptie wordt in de fysisch-chemische betekenis van het woord het opnemen van een vloeistof of gas (het absorptief) in het inwendige van een vaste stof of vloeistof (het absorbens) bedoeld.
Hoe weet je of je 3 fasen hebt?
Je hebt een 3 fase groepenkast wanneer: Er 3x220/230V op je kWh-meter af te lezen is. Er 380/400V op je kWh-meter af te lezen is. Er 4 draden uit de onderkant van je groepenkast komen.

Trouwens, is 3 fase altijd 400 volt?

Bij een 3-fasenaansluiting staat er tussen de fases 400 volt. Als installateur krachtstroom heeft aangelegd, kunt u apparaten met een zeer hoog energieverbruik gebruiken. In woonhuizen is krachtstroom bijna nooit nodig. Dit komt omdat huishoudelijke apparatuur vaak ongeschikt is voor krachtstroom.
Wat dit betreft, wat is het verschil tussen fasespanning en lijnspanning? Fasespanning is de spanning tussen twee geleiders van een driefasensysteem, terwijl lijnspanning de spanning tussen twee geleiders van een tweefasensysteem is.

Wat is het verschil tussen extraheren en adsorptie?

Extractie is het proces waarbij een gewenste verbinding uit een mengsel wordt gehaald met behulp van een oplosmiddel. Adsorptie is het proces waarbij een verbinding aan het oppervlak van een vaste stof wordt gebonden.

Door Rondi Handcock

Vergelijkbare artikelen

Wat is Vectorieel? :: Wat zijn vaste stoffen voorbeelden?
Handige links