Huis > H > Hoe Bepaal Je Het Gemiddelde?

Hoe bepaal je het gemiddelde?

Gemiddelde Dit is het rekenkundige gemiddelde en wordt berekend door een groep getallen toe te voegen en vervolgens te delen door het aantal getallen. Het gemiddelde van 2, 3, 3, 5, 7 en 10 is bijvoorbeeld 30 gedeeld door 6, wat 5 is.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je het gemiddelde berekenen in Excel?

Klik in een cel onder de kolom of rechts van de rij met getallen om te berekenen. Klik op de pijl naast AutoSom om naar het tabblad Home te gaan.

En nog een vraag, hoe werkt gemiddelde als in excel?

Dit houdt in dat we het gemiddelde van een reeks berekenen en dat het criteria is dat de omzet groter dan 0 moet zijn om meegenomen te worden in de berekening. Het gemiddelde van de vooraf bepaalde cellen met een inhoud groter dan 0 is nu berekend met de formule =GEMIDDELDE. ALS(B2:B6;”>0″). Hoe bereken je het rekenkundig gemiddelde? Het gemiddelde (ook rekenkundig gemiddelde genoemd) is de som van de waarden van een groep getallen gedeeld door het aantal getallen in de groep.

Daarvan, wat is het symbool voor gemiddelde?

Het symbool voor gemiddelde is het symbool "x̄" met een streep over de bovenkant van de x. Wat als Excel formule? Met de "Wat als"-functie van Excel kunt u zien hoe verschillende waarden in een formule de uitkomst van de formule beïnvloeden. Om de "Wat als"-functie te gebruiken, voert u gewoon de verschillende waarden in de functieargumenten in. De "Wat als"-functie geeft dan de resultaten van de formule met de verschillende waarden.

Gerelateerde artikelen

Wat is de gemiddelde hartslag?

Je hart klopt op een normale snelheid. Wat u doet, kan uw hartslag beïnvloeden. Wanneer u zich inspant, is de hartslag in rust hoger. De hartslag in rust ligt bij volwassenen tussen de 60 en 100 slagen per minuut.

Vervolgens, hoe bereken je het gemiddelde op rekenmachine?

Tel alle getallen op. Deel het resultaat door het aantal getallen in de getallenreeks. Dienovereenkomstig, hoe bereken je een rapportcijfer? Al je punten op je rapport staan op een totaal aantal. Bijvoorbeeld: 16 op 20. Je kan dus maximaal 20 punten halen. Om nu te weten hoeveel procent je hebt, moet je al je punten optellen en dan delen door de som van de maximale punten.

Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je het gemiddelde percentage?

Het gemiddelde wordt berekend door alle getallen bij elkaar op te tellen en het resultaat te delen door het aantal getallen. Daarvan, hoe bereken je het gewogen gemiddelde in excel? Om de gewogen gemiddelde te berekenen in Excel, gebruik je de functie =GEMWIJD(). De functie neemt twee argumenten aan: de waarden die je wilt gebruiken om het gemiddelde te berekenen, en de bijbehorende gewichten.

Hoe bereken je de gewogen gemiddelde?

De gewogen gemiddelde wordt berekend door het gemiddelde van de vermenigvuldiging van de verschillende klassen en het aantal elementen in die klassen.

Door Barraza Couvillier

Vergelijkbare artikelen

Wat is gewogen gemiddelde? :: Welk geluidssysteem thuis?
Handige links