Huis > W > Welke Drie Lagen In Het Osi-Model Is Het Tcp Ip Model Samengevoegd Tot Één Laag Te Weten De Applicatielaag?

Welke drie lagen in het OSI-model is het TCP IP model samengevoegd tot één laag te weten de applicatielaag?

Waar het OSI-model zeven lagen heeft, heeft het TCP/IP-model er maar vier. De fysieke en datalinklaag worden samengevoegd tot de laag voor de netwerkinterface. De derde laag blijft de netwerklaag of wordt de internetlaag genoemd, evenals de vierde laag ofwel de transportlaag.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Daarvan, wat doet de fysieke laag?

De fysieke laag (physical layer) is de eerste (onderste) laag uit het OSI-model. Deze bevat de elektrische en mechanische definities van transportmedium en het signaal. De fysieke laag beschrijft drie zaken: Het vertalen van binaire informatie in een signaal en andersom.
Waarom werd het OSI model ontwikkeld?
Het Open Systems Interconnection Model (kortweg OSI-model) werd door de International Organization for Standardization (ISO) ontworpen als referentiemodel voor een open communicatie tussen verschillende technische systemen.

Vervolgens, wat doet de applicatielaag?

De toepassingslaag is verantwoordelijk voor de end-to-end levering van toepassingsgegevens. Zij levert diensten aan toepassingsprocessen, hetzij rechtstreeks, hetzij door ondersteuning te bieden voor communicatie tussen processen. Protocollen voor de toepassingslaag omvatten HTTP, SMTP en FTP. Welke laag in het OSI model is de enige laag die informatie direct naar zijn tegenhanger op een andere computer kan sturen? Het antwoord is de fysieke laag.

Door Zephan Graciana

Vergelijkbare artikelen

Hoe heet het als een afbeelding geen achtergrond heeft? :: Wat kost een glasvezelabonnement bij Ziggo?
Handige links