Huis > W > Welke Versie Van Directx Heb Ik?

Welke versie van DirectX heb ik?

Welke versie van DirectX staat er op uw pc?
  • Voer in het zoekvak op de taakbalk dxdiag in. Selecteer vervolgens opdracht Uitvoeren van dxdiag.
  • Selecteer in het diagnostisch hulpprogramma voor DirectX het tabblad systeem en controleer de versie van DirectX onder systeeminformatie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat is DirectX 11?

DirectX is een set componenten in Windows waardoor software, in het bijzonder games, direct met uw video- en audiohardware kan werken. Games met DirectX kunnen efficiënter gebruikmaken van multimedia-acceleratorfuncties die in uw hardware zijn ingebouwd en elke multimedia-ervaring verbeteren.
Wat doet DirectX?
Het doel van DirectX is om Windows-compatibele programma's een efficiënte programmeerlaag te geven die vlak bij de hardware zit, waardoor software die hardware efficiënt kan aanspreken. Nieuwe versies van DirectX vereisen soms nieuwe hardware, maar huidige DX 11-gpu's zijn in de regel allemaal compatibel met DX 12.

Dienovereenkomstig, hoe weet je welke versie van windows je hebt?

De eenvoudigste manier om te weten welke versie van Windows u hebt, is door het paneel Systeeminformatie te controleren. Open hiervoor het Configuratiescherm en klik vervolgens op het pictogram "Systeem". In het geopende venster zoekt u naar het item "Systeemtype". Als u naast deze vermelding "64-bits besturingssysteem" ziet staan, hebt u een 64-bits versie van Windows. Anders hebt u een 32-bits versie. Hoe weet ik wat voor grafische kaart ik heb? Er zijn een paar manieren om erachter te komen welke grafische kaart je in je computer hebt. De eerste is kijken naar de specificaties van uw computer. Als u het merk en model van uw computer kent, kunt u de specificaties meestal online vinden. In de specificaties staat alle hardware in uw computer, inclusief de grafische kaart.
Een andere manier om erachter te komen welke grafische kaart je hebt, is door Apparaatbeheer te openen. Druk hiervoor op de Windows-toets + R, typ "devmgmt.msc" in het dialoogvenster Uitvoeren en druk op Enter. Vouw in Apparaatbeheer de sectie "Beeldschermadapters" uit. Dit geeft een lijst van alle grafische kaarten die in uw computer zijn geïnstalleerd.
Als je niet zeker weet hoe je de informatie in Apparaatbeheer moet interpreteren, kun je ook een gratis programma als CPU-Z gebruiken. CPU-Z geeft je gedetailleerde informatie over de hardware van je computer, inclusief de grafische kaart.

Gerelateerde artikelen

Welke video heeft de meeste views?

Het is de meest bekeken video op de site, met 7,7 miljard views.

Heb ik Windows 10 of 11?

Klik op het pictogram 'Instellingen'. Dat is het pictogram van het tandwiel. Klik in Windows 10 op Systeem. In Windows 11 staat dit onderdeel standaard al open.
Welke Windows versie heb ik 32 of 64?
Klik op Start, typ systeem in het zoekvak en klik in de lijst Programma's op Systeeminformatie. Wanneer Systeemoverzicht is geselecteerd in het navigatiedeelvenster, wordt het besturingssysteem als volgt weergegeven: Voor een 64-bits besturingssysteem: Op x64 gebaseerde pc wordt weergegeven als Systeemtype onder Item.

Wat is de laatste versie van Windows?

Windows 11 lanceerde op 5 oktober 2021. Bij zowel laptops als pc's verschilt het per merk en model wanneer de nieuwe versie beschikbaar is. Je pc of laptop geeft bij de Windows Update vanzelf de melding wanneer Windows 11 klaar staat.
Dienovereenkomstig, welke videokaarten zijn er? Er zijn vele soorten videokaarten op de markt, van instapkaarten tot high-end gaming kaarten. Het type videokaart dat u nodig hebt, hangt af van het type computer dat u hebt en waarvoor u deze wilt gebruiken.
Enkele van de populairste videokaarten zijn de NVIDIA GeForce GTX 1060, AMD Radeon RX 580 en de NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti. Deze kaarten zijn allemaal in staat om moderne games met hoge resoluties en framerates te spelen. Als je op zoek bent naar een kaart die 4K gaming of VR aankan, zul je meer geld moeten uitgeven aan een kaart uit het hogere segment.

Daarvan, welke videokaart heb ik nodig laptop?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van verschillende factoren, zoals welk type laptop je hebt, wat voor soort games je wilt spelen en wat je budget is. We kunnen het echter beperken tot een paar algemene aanbevelingen.
Als je mainstream games wilt spelen op gemiddelde tot hoge instellingen, dan heb je een laptop nodig met een speciale grafische kaart. Enkele van de beste opties in deze categorie zijn de NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, GTX 1060 en GTX 1070.
Als je meer veeleisende games wilt spelen op hogere instellingen, dan heb je een laptop met een duurdere grafische kaart nodig. Enkele van de beste opties in deze categorie zijn de NVIDIA GeForce GTX 1080, GTX 1080 Ti en RTX 2080.
Natuurlijk zijn dit slechts algemene aanbevelingen. Uiteindelijk is de beste manier om erachter te komen welke videokaart je nodig hebt voor je laptop, om zelf wat onderzoek te doen. Kijk naar de specifieke game-eisen voor de games die je wilt spelen, en vergelijk ze met de specs van de laptops die je overweegt. Dit zal u helpen de beste beslissing te nemen voor uw behoeften.

Door Noll

Vergelijkbare artikelen

Welke toets voor hoofdletter? :: Wat is de functie van de dvd speler?
Handige links