Huis > W > Wat Kost Een Elektrisch Apparaat Aan Stroom?

Wat kost een elektrisch apparaat aan stroom?

Vermenigvuldig het stroomverbruik in kilowatt met de tijd in uren dat u het toestel gebruikt. Bijvoorbeeld: u gebruikt een stofzuiger van 1200 watt gedurende een half uur. Dan is het verbruik 1,2 kilowatt x 1/2 uur = 0,6 kWh.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kost een goedkope laptop?

De goedkoopste Mac, de Macbook Air, kost rond de 1.099, terwijl een fatsoenlijke Windows-laptop rond de 500 kost.

Wat gebruikt een apparaat aan stroom?

Milieu Centraal laat zien welke apparaten veel stroom verbruiken en wat je er aan kunt doen.
...
Andere grote energieverbruikers.
ApparaatGemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar (kosten)
Amerikaanse koelkast390 kWh (€ 90)
Infraroodsauna420 kWh (€ 90)
Verlichting390 kWh (€ 90)
Keukenboiler290 kWh (€ 65)
Is 1000 kWh veel?
Als op een apparaat 1000 watt staat, verbruikt het dus 1 kWh als je hem een uur op dat vermogen laat draaien. Als een apparaat een vermogen verbruikt van 400 Watt, is het energieverbruik na twee uur 0,8 kWh. Om je een idee te geven: met 1 kWh kun je wel tien keer 1 liter water koken in de waterkoker.

Wat kun je met 5 kWh?

Een kilowattuur (kWh) is gelijk aan 1.000 watt per uur. Dus 5 kWh is 5.000 watt per uur. Dit kan tien gloeilampen van 100 watt 500 uur lang van stroom voorzien, een gloeilamp van 40 watt 125 uur lang, of een laptop ongeveer 28 uur lang. Wat kost een waterbed aan energie? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het van een aantal factoren afhangt, waaronder de grootte en het type van het waterbed, het klimaat en hoe vaak het waterbed gebruikt wordt. Een waterbed kost echter meestal meer dan een traditioneel bed, omdat het water moet worden verwarmd.

Gerelateerde artikelen

Wat kost een Apple TV kastje?

Je kunt in Nederland en België een Apple TV krijgen voor 199 of 219. De hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt, hangt af van hoe je hem gebruikt.

Wat kost een vijver aan stroom?

Om je berekening wat makkelijk te maken kun je als vuistregel hanteren dat iedere Watt van een vijverpomp ongeveer € 2,- per jaar kost. Een pomp van 15 Watt kost grofweg € 30,- per jaar. En een pomp van 100 Watt kost grofweg € 200,- per jaar aan energiekosten.
Daarvan, hoeveel verbruiken toestellen?
Keuken
Type toestelVermogenVerbruik/jaar
Koelkast CombiA+150 à 190kWh
Koelkast Combi CC500 kWh
Krachtige vaatwasserA+++220 kWh
Oude vaatwasserC380 kWh

En nog een vraag, wat kost 1000 watt per uur?

Als op een apparaat 1000 watt staat, verbruikt het dus 1 kWh als je hem een uur op dat vermogen laat draaien. Als een apparaat een vermogen verbruikt van 400 Watt, is het energieverbruik na twee uur 0,8 kWh. Om je een idee te geven: met 1 kWh kun je wel tien keer 1 liter water koken in de waterkoker.
Wat dit betreft, hoe spoor ik sluipverbruik op? Er zijn een paar manieren om sluipverbruik op te sporen:
1. Kijk naar uw energierekeningen. Als u een geleidelijke stijging van uw energieverbruik ziet, kan dit het gevolg zijn van sluipverbruik.
2. Let op het comfortniveau van uw huis. Als uw huis warmer of koeler aanvoelt dan zou moeten, kan dit te wijten zijn aan energielekken.
3. Inspecteer uw huis op luchtlekken. Veel voorkomende plekken voor luchtlekken zijn ramen, deuren en stopcontacten.
4. Gebruik een energiemonitor voor thuis. Een energiemonitor voor thuis kan u helpen uw energieverbruik bij te houden en gebieden te identificeren waar uw huis energie verliest.

Wat is een grootverbruiker?

Een grootverbruiker is een type klant die goederen of diensten in grote hoeveelheden rechtstreeks van een leverancier of fabrikant koopt, gewoonlijk tegen een verlaagd tarief. Dit type klant is meestal een bedrijf en geen individuele consument.

Door Stillman Maltese

Vergelijkbare artikelen

Welk programma gebruiken dj's om muziek te maken? :: Wat zijn de grootverbruikers op vlak van elektriciteit in de woning?
Handige links