Huis > H > Hoe Lang Nieuwe Tattoo Afdekken?

Hoe lang nieuwe tattoo afdekken?

Op het moment dat je tatoeage net is gezet, kun je de folie 2 uur laten zitten. Mocht je langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem; je kunt de folie iets langer of korter laten zitten. Was echter wel altijd je handen met de meegeleverde desinfecterende Unicura zeep voor je aan je nieuwe tatoeage komt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang is de levensduur van AirPods?

De normale versie is duurder dan de Pro. De futuristische oordopjes zijn, ironisch genoeg, funest voor de toekomst en kunnen een reden zijn om ze niet aan te schaffen. De levensduur van Apple's AirPods is gemiddeld anderhalf jaar.

Hoe lang moet je een tattoo verzorgen?

Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). De eerste twee weken moet u de tatoeage afdekken als u onder de zonnebank gaat. In de zomer moet u de tatoeage zeker 2 tot 3 weken goed insmeren met een zonnebrand crème mocht u toch de zon in gaan.
Trouwens, waarom vaseline tijdens tattoo?
Vaseline is een zalf op petroleum basis en legt een laagje over de huid. Het voordeel is dat je huid zo minder snel uitdroogt en soepeler aan lijkt te voelen. Vaseline bevat echter geen ingredienten die kunnen helpen bij de genezing, dus de barrièrewerking is het enige voordeel van deze zalf.

Wat gebeurt er als je je tattoo niet insmeert?

Als je je tattoo niet met olie insmeert, zal de tattoo beginnen uit te drogen en uiteindelijk gaan barsten en vervellen. Hierdoor kan de tattoo zijn kleur verliezen en vervagen. Als je je tattoo niet verzorgt, kan het ook leiden tot infectie. Kan je Sudocrem ook gebruiken voor je tattoo? Er is geen medisch bewijs dat Sudocrem gebruiken op je tatoeage een effectieve manier is om het gebied te behandelen. Het kan zelfs schadelijk zijn voor je tatoeage en het genezingsproces belemmeren. Sudocrem is een dikke, witte crème die een mild ontsmettingsmiddel bevat. Het wordt vaak gebruikt om luieruitslag bij kinderen te behandelen, maar het wordt niet aanbevolen voor gebruik op open wonden of gebroken huid. Wanneer Sudocrem op een tatoeage wordt aangebracht, kan het bacteriën en vocht tegen de huid vasthouden, wat tot infectie kan leiden. Het kan er ook voor zorgen dat de tatoeage-inkt zich verspreidt, wat kan leiden tot vage of vervormde lijnen. Als u irritatie of ongemak ervaart na het aanbrengen van Sudocrem op uw tatoeage, was het er dan onmiddellijk af en raadpleeg een arts.

Gerelateerde artikelen

Hoe lang kun je met 500 MB internet?

500 MB per maand is genoeg voor een heleboel dingen. Voor een bericht en een reactie kost een bericht maximaal 1 kilobyte. Voor 500 MB kun je heel wat apps gebruiken. Nederlanders ontvangen gemiddeld 65 berichten per dag en versturen er 30.

Dus, hoe houd je je tattoo het mooist?

Gedurende een maand moet je twee tot drie keer per dag een zalf van het type Bepanthen of Homeoplasmine aanbrengen om de genezing te bevorderen. In de week die volgt op de plaatsing, gaat de tatoeage uitdrogen en gaan er kleine korstjes gevormd worden. Pruts hier vooral niet aan, laat ze op natuurlijke wijze loskomen.
Wat dit betreft, hoelang geen zeep op tattoo?
Vooral de eerste dagen niet. Maak je tattoo goed schoon. Spoel de zeep zorgvuldig af en ga er weer uit. Je hoeft echt niet het record snel douchen te verbreken, maar de eerste weken is vijf minuten echt lang genoeg.

Kun je douchen met een tattoo?

Douchen met een tatoeage

Wanneer je net een tattoo hebt laten zetten, is het prima om te douchen. Het water is immers schoon. Houd er wel rekening mee dat je huid wat gevoelig kan zijn en dat het douchen daardoor wat pijnlijker en vervelender kan zijn.
Trouwens, hoe vaak mag je bepanthen smeren?
Bepanthen Eczeem Crème is voor baby's, kinderen en volwassenen met licht tot matig eczeem. Smeer enkele malen per dag de eczeemplekken in om jeuk en roodheid te verlichten én het huidherstel te ondersteunen tussen eczeem uitbraken door.

Trouwens, wat is de werking van bepanthen?

Wat is Bepanthen Zalf en waarvoor wordt het gebruikt? Bepanthen Zalf heeft een speciale samenstelling: het beschermt de kwetsbare huid én ondersteunt het natuurlijke huidherstel. De zalf bevat een hoge concentratie dexpanthenol dat diep doordringt in de huid. Het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geholpen.

Door Olivier Juras

Vergelijkbare artikelen

Welke dating app is populair? :: Welke zalf mag je op een tattoo smeren?
Handige links