Huis > W > Wie Zat Er In Het Paard Van Troje?

Wie zat er in het paard van Troje?

De Grieken richtten een slachting aan onder de nog (slaap)dronken Trojanen. De meeste mannen werden gedood, de vrouwen en kinderen werden als slaven meegevoerd. Troje bleef als een rokende puinhoop achter... In het paard zaten overigens onder andere: Odysseus, Menelaus, Neoptolemus, Philoctetes en Diomedes.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat doet een Trojaans paard virus?

Een Trojaans paard is een functie die in een programma is verborgen. Deze eigenschap kan schade toebrengen aan de computergegevens of privacy van de gebruiker.

Wie heeft Paris gedood?

Toen het Griekse leger voor Troje gekomen was, drongen de meer verstandige bewoners van de stad, met Antenor aan het hoofd, en de onheilspellende uitspraken van de waarzeggers op de uitlevering van Helena aan. Priamos en zijn zonen kozen de partij van Paris, en besloten geweld met geweld te keren.
Mensen vragen ook: is troy waargebeurd?
Het paard van Troje

Wel zijn er latere bronnen die schrijven over het verhaal van de soldaten die in een houten paard de stadmuren van Troje weten binnen te komen om in de nacht er weer uit te glippen en de poorten open te zetten voor de Grieken. Vaststellen dat dit verhaal waargebeurd is kan men dus niet.

Waar ging de Trojaanse oorlog over?

De Trojaanse oorlog werd uitgevochten tussen de Grieken en de Trojanen. De Grieken probeerden Troje in te nemen, een stad in het huidige Turkije. De Trojanen verdedigden hun stad. De oorlog duurde 10 jaar. Welke Griekse helden haalden onder leiding van Jason? De Griekse helden die het onder Jasons leiding maakten waren Hercules, Theseus, Orpheus, Castor en Pollux.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je of je paard je leuk vind?

Als je paard in de wei staat, kun je al zien hoe hij zich voelt. Ellen zei dat paarden gelukkig zijn als ze hun eigen gang kunnen gaan. Als je je paard uit de wei haalt, sta je stil. Hij kijkt op en eet.

Wat betekent het paard van Troje binnenhalen?

Het paard van Troje binnenhalen wil zeggen: zonder onraad te vermoeden zichzelf een groot onheil berokkenen als gevolg van een list van de tegenpartij.
Wat dit betreft, hoe heet de trojaanse held die door achilles werd gedood?
Het verlies van zijn vriend Patroclus die door de Trojaanse krijger Hector was gedood bracht Achilles ertoe zich opnieuw te mengen in de strijd van de Trojaanse oorlog en zijn kameraad te wreken. In een tweegevecht doodde hij Hector. Het gevecht tussen Grieken en Trojanen bereikte hiermee een hoogtepunt.

Men kan zich ook afvragen: wat is er gebeurd met helena van troje?

Na tien jaar oorlog, toen hij eindelijk - door de list met het houten paard - Troje was binnengedrongen, wilde MenelaĆ¼s Helena vermoorden.
Trouwens, wie gaf paris aan aphrodite?
Zeus gaf Paris de opdracht om de appel te geven aan aan de knapste godin: Hera, Athena, of Aphrodite. De drie beeldschone Godinnen wilden allemaal deze eer, dus ze beloofden Paris van alles om de titel te krijgen. Hera beloofde Paris de heerschappij over Aziƫ. Athena beloofde hem wijsheid en onoverwinnelijkheid.

Men kan zich ook afvragen: wie vocht er in de trojaanse oorlog?

De Trojaanse oorlog was de grootste oorlog die ooit is gevoerd in de oude Griekse tijd. Het was een oorlog tussen de bewoners van de stad Troje en de Grieken die de stad Troje wilden veroveren. De mythe is gebaseerd is op ware gebeurtenissen in het oude Griekenland rond het jaar 1180 voor Christus.

Door Carolynn

Vergelijkbare artikelen

Hoe heet de broer van Paris en Hector? :: Waarom bouwden de Romeinen veel tempels?
Handige links