Huis > H > Hoe Werkt Urkund?

Hoe werkt Urkund?

Urkund is een service die digitale teksten (bijvoorbeeld werkstukken of scripties van studenten) vergelijkt met bestaande teksten die zijn opgenomen in databases of op het internet staan. Urkund is daarmee een instrument om plagiaat mee op te sporen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat werkt op 12 volt?

Om elektronische apparatuur geschikt te maken voor het 230 Volt net, wordt deze 230 Volt wisselspanning in het apparaat met een transformator en gelijkrichter omgezet in een lagere gelijkspanning.

En nog een vraag, is het plagiaat als je je eigen tekst gebruikt?

Officieel is zelfplagiaat geen echt plagiaat, omdat je niet onrechtmatig het werk van anderen overneemt en presenteert als je eigen werk. Toch kunnen hogescholen en universiteiten je essay, scriptie of andere academische tekst afkeuren als je je eigen teksten recyclet.
Is het plagiaat als je citeert?
Je mag een citaat niet gebruiken als vervanging van je eigen tekst. Je verslag mag dus nooit bestaan uit aan elkaar geplakte citaten. Dat is plagiaat, ook als je wél naar de bron verwijst! Let er bij citeren op dat je het citaat niet uit de originele context haalt.

Men kan zich ook afvragen: hoe noem je iemand die plagiaat pleegt?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de term "plagiaat" op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd. In het algemeen is iemand die plagiaat pleegt echter iemand die andermans ideeën of werk steelt en het als het zijne presenteert. Dit kan opzettelijk of onopzettelijk gebeuren, en de gevolgen van plagiaat kunnen variëren afhankelijk van de context waarin het gebeurt. Mensen vragen ook: wat zijn de apa regels? Er zijn een paar belangrijke regels die de American Psychological Association (APA) vastlegt voor haar stijlgids. Deze omvatten:
Alle tekst moet dubbel gespatieerd zijn. Alle marges moeten 1 inch zijn. Het lettertype moet 12-punts Times New Roman zijn. Elke pagina moet een kop hebben met de titel van het artikel en het paginanummer. De titel van het artikel moet in het midden van de eerste pagina staan en de titel mag niet vet, onderstreept of in hoofdletters zijn, Introduction, Method, Results, Discussion, etc.) en deze koppen moeten op een specifieke manier geformatteerd worden (bijv. ze moeten links uitgelijnd zijn, vetgedrukt en in hoofdletters).
De referentielijst moet op alfabetische volgorde staan en alle bronnen bevatten die in het artikel zijn geciteerd.

Gerelateerde artikelen

Waarom werkt mijn Bluetooth niet op mijn iPhone?

Als u geen verbinding kunt maken met een van deze apparaten, controleer dan of het accessoire en het apparaat dicht bij elkaar staan. Zet het accessoire uit en weer aan. Zorg ervoor dat het accessoire is opgeladen of op de stroom is aangesloten.

Hoeveel mag ik citeren?

Er is geen limiet voor het aantal verwijzingen, ongeacht of het citaten of parafrasen zijn. Er zijn ook geen regels die aangeven wanneer een citaat en wanneer een parafrase gebruikt moet worden of hoe lang een citaat of parafrase mag zijn. Het eindoordeel wordt overgelaten aan de docent/beoordelaar van de tekst.
Is deze tekst gekopieerd?
The Plagiarism Checker

Kopieer de tekst die je wilt controleren op plagiaat. Wanneer je naar de site gaat, zie je een invoerveld met vijf tabbladen. Die tabbladen kun je negeren, het gaat alleen om het eerste tabblad. Plak hierin de tekst die je wilt controleren, met een maximum van 1500 woorden.

Hoeveel plagiaat is toegestaan universiteit?

Je document mag helemaal geen plagiaat bevatten. Een score van 1% is dus eigenlijk al te hoog. Alleen zijn in de praktijk niet alle gevonden overeenkomsten ook daadwerkelijk plagiaat.
Hoe betrouwbaar is Scribbr?
Je scriptie moet in één keer goed geschreven en nagekeken worden. Daarom staat de kwaliteit van het nakijkwerk bij Scribbr voorop! Wij vragen iedereen die zijn scriptie heeft laten nakijken om een review te schrijven. Reviews worden bijgehouden door het onafhankelijke platform TrustPilot.

Hoe kun je zien of iets gekopieerd is?

Bij Copyleaks moet je eerst een account aanmaken om van start te kunnen gaan. Met een gratis account kun je maximaal 2500 tekens laten checken op plagiaat.

Door Boffa Kaiser

Vergelijkbare artikelen

Wat je nodig hebt synoniem? :: Hoe pleeg je plagiaat?
Handige links