Huis > W > Welke Trojaanse Held Heeft Achilles Gedood?

Welke Trojaanse held heeft Achilles gedood?

Daardoor was dat zijn enige zwakke plek in zijn lichaam; zijn achilleshiel! In de Trojaanse oorlog wist Achilles uiteindelijk in een duel Hector te verslaan. Hector was de grote held van de Trojanen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Dit in overweging nemend, hoe is achilles gestorven?

Homerus beschrijft de held als de schoonste, de dapperste, sterkste en verhevenste van alle helden. Latere legenden (Statius) beschrijven dat Achilles alleen kwetsbaar was in zijn hiel. Dit werd dan ook zijn dood, hij stierf door een giftige pijl die hem raakte in zijn hiel.
Dus, waren de trojanen grieken?
Het was een oorlog tussen de bewoners van de stad Troje en de Grieken die de stad Troje wilden veroveren. De mythe is gebaseerd is op ware gebeurtenissen in het oude Griekenland rond het jaar 1180 voor Christus. De bekendste Trojanen waren Hector en Paris en de bekendste Griekse helden waren Achilles, Odysseus en Ajax.

Je kunt ook vragen waar is achilles gestorven?

Achilles stierf in de Trojaanse oorlog, die werd uitgevochten tussen de Grieken en de Trojanen. Achilles was een Griekse held die werd beschouwd als de grootste krijger van zijn tijd. Hij werd gedood door een vergiftigde pijl van Paris, een Trojaanse prins. Waarom hadden Achilles en Agamemnon ruzie? De ruzie tussen Achilles en Agamemnon gaat terug tot het moment dat Agamemnon Achilles' oorlogsprijs, het meisje Briseïs, tot zijn eigen bezit nam. Achilles was woedend over deze belediging en trok zich terug uit de strijd, waardoor de Trojanen het voordeel kregen. De ruzie kwam tot een hoogtepunt toen Achilles' goede vriend Patroklos werd gedood door de Trojaanse prins Hector. Achilles sloot zich weer aan bij het gevecht en doodde Hector uit wraak. Agamemnon had ondertussen het lichaam van Hector aangeboden gekregen van Priam, de koning van Troje, in ruil voor de teruggave van het lichaam van zijn eigen zoon. Agamemnon weigerde, en Achilles ontnam hem in woede het lichaam van Hector. Alleen door tussenkomst van de goden werd de ruzie uiteindelijk bijgelegd.

Gerelateerde artikelen

Wat te doen als iemand je geblokkeerd heeft?

Geef hem de ruimte. Het is beter om hem zoveel mogelijk tijd en ruimte te geven om met zijn emoties om te gaan als dat de oorzaak is dat hij je blokkeert. De man zal zich gerespecteerd voelen als je dat kunt doen.

En nog een vraag, wat wilde ajax graag hebben van de achilles?

Ajax was een held die meevocht in de oorlog om Troje. Na de dood van zijn vriend Achilles wilde Ajax het mooie harnas van de overleden Achilles hebben. Maar de sluwe Odysseus vond dat hij ook recht had op het harnas. Uiteindelijk kreeg Odysseus zijn zin en Ajax was zo boos dat hij zich voornam om wraak te nemen.
En nog een vraag, wie verslaat achilles?
Uiteindelijk duelleert hij met Hector. Met behulp van de godin Minerva weet hij hem te verslaan, zoals te zien in deze olieverfschets van Rubens, de zesde in een reeks van acht die hij wijdde aan het leven van Achilles.

Wie zijn de ouders van Achilles?

Achilles/Ouders
Dienovereenkomstig, hoe is achilles geboren?
Achilles was een zoon van Thetis de zeenimf. Hij werd geboren uit het huwelijk tussen koning Peleus en Thetis. Aanvankelijk hadden de goden Zeus en Poseidon wel met haar willen trouwen, maar toen ze hoorden dat haar zoon machtiger zou worden dan zijn vader huwden zij haar snel uit.

Je kunt ook vragen wie is helena in de griekse mythologie?

Helena (Oudgrieks: Ἑλένη, Helenè) is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is een dochter van de oppergod Zeus en Leda. Helena was de mooiste vrouw van Griekenland. Zeus zou Leda verleid hebben in de gedaante van een zwaan en uit de eieren die Leda legde werden Helena en Polydeukes (Pollux) geboren.

Door Heindrick

Vergelijkbare artikelen

Was Troje Grieks? :: Welke coureur heeft de meeste Grand Prix gewonnen?
Handige links