Huis > W > Wat Is Het Meest Gebruikte Scheldwoord?

Wat is het meest gebruikte scheldwoord?

Als we kijken naar scheldwoorden waarmee we een persoon beledigen, is na 'kut' het woord 'slet' het afgelopen jaar het meest gebruikt. Op sociale media werd 'slet' ruim 186.000 keer gezegd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke streamingdienst wordt het meest gebruikt?

De meest gebruikte aanbieder van videostreaming ter wereld is Netflix. Miljoenen mensen in Nederland kijken films en series op het internet. Je hoeft niet bang te zijn dat het gaat vervelen, want er is een enorm aanbod.

Men kan zich ook afvragen: waar schelden belgen mee?

Waar schelden Belgen mee? Van oudsher wordt er in het Nederlands - als een van de weinige talen ter wereld - gescholden en gevloekt met ernstige ziektes. Klere, pokke, tyfus en tering zijn hier voorbeelden van, maar al een paar decennia lang is kanker erg in zwang. Belgen vinden dit behoorlijk grof en onbeschoft.
Wat moet je doen als je wordt uitgescholden?
Gepest of uitgescholden worden is echt heel erg vervelend en het kan je flink pijn doen. Je hoeft dit niet te accepteren! Het beste kun je gaan praten met iemand die je kent en die je kunt vertrouwen: je moeder, vader, een vriendin, leraar, buurvrouw. Vraag hen om naar je te luisteren of om je te helpen.

Trouwens, kun je aangifte doen van intimidatie?

Ja, u kunt pesterijen melden. Er zijn vele manieren om dit te doen, afhankelijk van waar de intimidatie plaatsvindt. Als het online gebeurt, kunt u het melden aan de website of dienst waar het gebeurt. Als het persoonlijk gebeurt, kunt u het melden bij de politie of een beveiliger. Als u wordt lastiggevallen door iemand die u kent, kunt u hem of haar zeggen te stoppen of het contact met u blokkeren. Hoe bewijs je smaad en laster? Om smaad of laster te bewijzen, moet iemand aantonen dat over hem onjuiste en lasterlijke uitlatingen zijn gedaan die tot schade hebben geleid. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn aan te tonen dat de persoon die de uitspraken heeft gedaan, met kwade opzet heeft gehandeld.

Gerelateerde artikelen

Welke zoekmachine is het meest privacyvriendelijk?

De zoekmachine is alleen. Er worden geen persoonlijke gegevens doorgegeven. Ook trackers worden door DuckDuckGo geblokkeerd. Bedrijven installeren tijdelijke bestanden op uw apparaat wanneer u hun site bezoekt.

Dus, wat moet je doen als je wordt bedreigd?

U kunt mondeling worden bedreigd of schriftelijk, bijvoorbeeld via e-mail, chat of sociale media. Bewaar altijd het bewijs. Als u zich bedreigd voelt, belt u de politie op 0900 - 8844 (belkosten). U hoort van de medewerker of u aangifte kunt doen en hoe u dat doet.
Dus, wat is de boete voor het beledigen van een ambtenaar in functie?
De maximumstraf is zes maanden of een boete die kan oplopen tot 8.300 euro. Als je de eer of goede naam van een politieambtenaar aantast wordt de straf met een derde verhoogt naar 8 maanden of globaal 11.000 euro boete.

Waar kan je iemand aanklagen?

Mensen gaan om verschillende redenen naar de rechter. Het kan zijn dat u naar de rechter moet omdat u een dagvaarding, verzoekschrift of beroepschrift heeft ontvangen. Of misschien wilt u via de rechter een conflict oplossen. Ook kan het zijn dat u als slachtoffer of als verdachte naar de rechtbank moet.
Is laster strafbaar?
Wat is laster

Wanneer u de waarheid vertelt en iemands goede naam aantast, kan dit smaad zijn. Op het plegen van laster is een maximale straf gesteld van twee jaren gevangenisstraf of een boete van de vierde categorie.

Men kan zich ook afvragen: kun je iemand aanklagen wegens smaad?

Kortom: er is sprake van smaad als iemand opzettelijk 'slechte' dingen zegt over een ander, met als doel dat anderen dit ter ore komt en deze persoon in een slecht daglicht wordt gesteld. Net als de eenvoudige belediging, wordt smaad enkel vervolgd wanneer iemand aangifte doet. Smaad is een zogenaamd 'klachtdelict'.

Door Jammal Janoski

Vergelijkbare artikelen

Hoe wordt je IOC lid? :: Wat moet je doen als iemand je beledigd?
Handige links