Huis > W > Wat Is Een Beveiligde Ssl Verbinding?

Wat is een beveiligde SSL verbinding?

SSL staat letterlijk voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser (via poort 443) wat de beveiligde verbinding tot stand brengt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is multipoint verbinding?

Er kunnen twee apparaten tegelijk worden aangesloten.

Wat is beveiligingscertificaat Android?

Aan de hand van digitale certificaten kan worden gecontroleerd of computers, telefoons en apps veilig zijn. Je laat je rijbewijs zien om aan te tonen dat je kunt autorijden. Op dezelfde manier herkent een digitaal certificaat je telefoon en bevestigt het dat deze ergens toegang toe zou moeten hebben. Wat is het gevaar van een niet beveiligde site? De grijze melding 'niet beveiligd' in Google Chrome komt in de adresbalk te staan zodra je een website via HTTP laadt. Altijd, ongeacht wat je doet op die site. In principe ben je op dat moment helemaal nog niet zo gevaarlijk bezig. Je bent tenslotte alleen data van de website aan het ophalen en je verstuurd niks.

Dus, waarom staat er niet veilig bij mijn website?

Als uw website niet als veilig wordt weergegeven, zijn er een paar mogelijke redenen. Eén mogelijkheid is dat uw website niet is geconfigureerd om HTTPS te gebruiken. Om veilig te zijn, moet uw site kunnen communiceren via het HTTPS-protocol. Als uw site niet is geconfigureerd om HTTPS te gebruiken, krijgen bezoekers geen toegang tot een beveiligde versie van uw site.
Een andere mogelijkheid is dat uw site een zelfondertekend certificaat gebruikt. Zelfgetekende certificaten worden niet zo betrouwbaar geacht als certificaten die zijn uitgegeven door een certificaatautoriteit. Daarom geven de meeste webbrowsers geen veilige indicator weer voor sites die een zelfondertekend certificaat gebruiken.
Als uw site een geldig certificaat van een vertrouwde certificaatautoriteit gebruikt en nog steeds niet als veilig wordt weergegeven, is het mogelijk dat uw server niet is geconfigureerd om de juiste cipher suites te gebruiken. Om veilig te zijn moet uw server geconfigureerd zijn om sterke cipher suites te gebruiken. Als uw server niet is geconfigureerd om sterke cipher suites te gebruiken, kunnen bezoekers geen toegang krijgen tot een beveiligde versie van uw site. Men kan zich ook afvragen: wat betekent geen verbinding met ssl? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom er "geen verbinding met ssl" kan zijn. Eén mogelijkheid is dat het SSL-certificaat voor de website is verlopen en moet worden vernieuwd. Een andere mogelijkheid is dat de website een verouderde versie van SSL gebruikt die niet langer als veilig wordt beschouwd. Ten slotte is het mogelijk dat de website niet goed is geconfigureerd om SSL te gebruiken, wat zou betekenen dat alle gegevens die naar of van de site worden verzonden, niet worden gecodeerd en door derden kunnen worden onderschept.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik verbinding maken met een andere computer?

Zorg ervoor dat je Windows 10 Pro hebt en stel de pc in om externe verbindingen toe te staan. Selecteer Start wanneer u klaar bent.

Wat is SSL inspectie?

Een groot gedeelte van het internetverkeer is tegenwoordig middels SSL versleuteld. Dit betekent dat het verkeer alleen bekeken kan worden middels SSL-inspectie. Het versleutelen van internetverkeer zorgt ervoor dat de gewenste privacy van ons als internetgebruikers gewaarborgd is. Dienovereenkomstig, waar staat ssl certificaat? Naast het groene slotje bovenin je browser kun je een SSL-verbinding ook herkennen aan de https aan het begin van de URL. Https staat voor Hyper Text Transfer Protocol Secure. De extra S aan het einde van http staat dus voor veilig.

Bovendien, wat zijn netwerk certificaten?

Tijdens digitale communicatie tussen 2 computers of op het internet wordt je vaak geconfronteerd met digitale certificaten. Deze digitale certificaten zorgen ervoor dat u een veilige verbinding op kunt zetten met een geautoriseerde partner (server). Wat betekent CA certificaat? Een CA-certificaat is een certificaat uitgegeven door een beveiligingsorganisatie waarmee een website of een andere online dienst kan aantonen dat de site of dienst veilig is. Het certificeert ook dat de site of dienst de eigenaar is van het domein waarvoor het certificaat is uitgegeven. Als u een site bezoekt die een geldig CA-certificaat heeft, kunt u er zeker van zijn dat de site veilig is en dat u de site of dienst die u bezoekt echt bent.

En nog een vraag, wat zijn vertrouwde certificaten?

Trusted certificates zijn digitale certificaten die door een beveiligingsorganisatie zijn uitgegeven aan een bedrijf of organisatie. Deze certificaten bevestigen de identiteit van de eigenaar van een website of webpagina.

Door Kirwin

Vergelijkbare artikelen

Hoe weet je of een site veilig is? :: Wat is de beste nachtcamera?
Handige links