Huis > I > Is Deze Site Veilig?

Is deze site veilig?

Hoe weet u of een website gebruikmaakt van HTTPS? Kijk of er een slotje wordt weergegeven op de navigatiebalk van de browser. Als u een slotje ziet, weet u dat de website gebruikmaakt van een vertrouwd digitaal SSL-certificaat. Met andere woorden: de verbinding is beveiligd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe veilig is Google Authenticator?

Alle gedeelde geheimen moeten toegankelijk zijn voor elke toepassing die de ingebouwde Authenticator-functie gebruikt. Dat is niet veilig. Als u een beveiligingsgevoelige sleutel in uw toepassing inbouwt die toegang heeft tot al uw wachtwoorden, creëert u een goudmijn voor hackers.

Hoe maak je een link in een woord?

Selecteer de tekst of afbeelding die u als hyperlink wilt weergeven. Druk op Ctrl+K. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en op Koppeling klikken in het snelmenu. In het vak Hyperlink invoegen typt of plakt u de koppeling in het vak Adres. Hoe maak je een website url? linklinkLink

  1. Ga naar het tabblad 'Doelvenster'.
  2. Selecteer het doelvenster 'Nieuw venster (_blank)'.
  3. Klik op 'OK'.

Men kan zich ook afvragen: wat is een url profiel?

Het antwoord op deze vraag is enigszins technisch, maar in het kort is een url-profiel een verzameling instellingen en informatie die aan een bepaalde url zijn gekoppeld. Dit omvat zaken als de domeinnaam van de url, het pad, eventuele query parameters die ermee samenhangen, enzovoort. Al deze informatie wordt door webbrowsers gebruikt om te bepalen hoe verzoeken voor die url moeten worden afgehandeld. Men kan zich ook afvragen: is tinyurl veilig? Tinyurl is een URL-verkortingsdienst die sinds 2002 actief is. Het is een van de oudste en meest populaire URL-verkorters en wordt door miljoenen mensen gebruikt. De dienst is gratis te gebruiken en vereist geen registratie.
De grootste zorg bij het gebruik van een URL-verkortingsdienst is dat u erop vertrouwt dat de dienst u doorverwijst naar de bedoelde website. Tinyurl gebruikt een beveiligde HTTPS-verbinding om uw URL te versleutelen en uw privacy te beschermen. Bovendien slaat Tinyurl de oorspronkelijke URL niet op nadat deze is verkort. Dit betekent dat zelfs als de dienst gecompromitteerd is, de aanvaller niet in staat zou zijn om de originele URL te achterhalen.
Al met al is Tinyurl een veilige en zekere URL-verkortingsdienst die zonder zorgen kan worden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Is adware cleaner veilig?

Het programma schoont ook het besturingssysteem op. Het verwijdert ook browser hijackers. De browsers werken weer snel en veilig.

Hoe herken je een officiele website?

De officiële en veilige link is: https://www.belfius.be, maar een verdachte en onveilige link kan bijvoorbeeld zijn: http://www.beflius.be. Let dus altijd goed op de link en het komt goed. Je ziet ook een slotje in of naast de adresbalk staan. Kan je gehackt worden door op een link te klikken? Criminelen zijn goed op de hoogte van die klikdrang, bleek vorige maand. Een virus ('Flubot') op telefoons met het Android-besturingssysteem stuurt sms'jes naar nummers in de contactenlijst met een link naar waar een pakket zogenaamd kan zijn.

Men kan zich ook afvragen: wat gebeurd er als je op een link geklikt?

Via een SMS proberen internetcriminelen je een link met malware te sturen en op deze manier je gegevens te achterhalen. Deze nieuwe vorm van malware wordt Flubot genoemd. Het lijkt erop dat vooral Android telefoons hiervoor kwetsbaar zijn. Wat gebeurt er als je op een phishing sms klikt? Als je op een phishing-tekstbericht klikt, wordt je doorgestuurd naar een nepwebsite die er echt uitziet. Op deze website wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je naam, adres, e-mailadres en wachtwoord. Als je deze gegevens invoert, worden ze naar de hacker gestuurd die ze gebruikt om toegang te krijgen tot je account of om geld van je rekening te stelen.

Hoe controleer je in de internetbrowser of de verbinding veilig is?

In de meeste internetbrowsers kun je zien of een verbinding veilig is door naar het adresveld te kijken. Als het adres met 'https' begint en er is een slotje weergegeven, is de verbinding veilig.

Door Prevot ममता

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een Bitdefender? :: Is Bit Ly veilig?
Handige links