Huis > H > Hoe Moet Je Een Wetsartikel Citeren?

Hoe moet je een wetsartikel citeren?

Voor het verwijzen naar een wetsartikel volgens de APA-stijl raden wij je het volgende aan:

  1. Zoek op wetten.overheid.nl de wet op. Alle wetten zijn daar gepubliceerd.
  2. Ga op zoek naar de citeertitel van de wet.
  3. Zoek datum van de inwerkingtreding van de wet.
  4. Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je WinRAR downloaden?

De software Winrar kan gratis worden gedownload op Winrar.co.uk. U zult iets ontvangen. De software wordt geopend in Winrar. Na het uitpakken van de software ziet u het installatiebestand.

Daarvan, hoe citeer je een richtlijn?

Achternaam auteur, voorletter(s) (Jaar van uitgave). Titel: Eventuele subtitel. Plaats uitgever: uitgever. Bovendien, hoe citeer je een definitie? Citeer je in je stuk letterlijk uit een bron, vermeld dan op die plaats ook de bron. Die bron staat ook al uitgebreid in de bronnenlijst. Je kunt hier dus volstaan met een verwijzing tussen haakjes, direct achter het citaat of de parafrase.

Welke aanhalingstekens bij citeren?

Er zijn drie hoofdtypen aanhalingstekens die in het Engels worden gebruikt: enkele aanhalingstekens, dubbele aanhalingstekens en driedubbele aanhalingstekens.
Enkele aanhalingstekens worden gebruikt om een citaat binnen een citaat te omsluiten. Bijvoorbeeld, als je iemand zou citeren die zei: "Ik kan niet geloven dat ze zei: 'Ik weet niet hoe ik moet koken'", dan zou je enkele aanhalingstekens gebruiken rond de woorden "Ik weet niet hoe ik moet koken".
Dubbele aanhalingstekens worden gebruikt om een citaat binnen een groter stuk tekst te plaatsen. Als je bijvoorbeeld een opstel schrijft en een citaat uit een boek wilt opnemen, gebruik je dubbele aanhalingstekens.
Driedubbele aanhalingstekens worden gebruikt om een citaat in te sluiten binnen een groter stuk tekst dat zelf weer binnen een groter stuk tekst staat. Bijvoorbeeld, als u een opstel schrijft en een citaat uit een boek wilt opnemen dat in een ander boek wordt geciteerd, gebruikt u driedubbele aanhalingstekens. Trouwens, welke leestekens gebruik je bij een citaat? Er zijn een paar verschillende opties voor interpunctie bij het citeren. De meest gebruikelijke is het gebruik van aanhalingstekens (") voor en na het geciteerde gedeelte, zoals dit:
"Welke leestekens gebruikt u trouwens bij het citeren?"
Je kunt ook enkele aanhalingstekens (') gebruiken, haakjes (< >), of zelfs helemaal geen interpunctie. Het hangt af van de context en hoe u wilt dat het geciteerde gedeelte eruit ziet.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Hoe quote in Word?

Een bron maken

  1. Klik op het tabblad verwijzingen op de pijl naast Bibliografiestijlen klik op de stijl die u wilt gebruiken voor de bronvermelding en de bron.
  2. Klik aan het einde van de zin of de woordgroep waarvoor u een bronvermelding wilt maken.
  3. Klik op het tabblad Verwijzingen op Citaat invoegen.
Wat is het verschil tussen 1 aanhalingsteken en 2 aanhalingstekens? Enkele aanhalingstekens worden het meest gebruikt. Ze hebben verschillende functies: ze kunnen onder andere citaten weergeven, ironie aangeven en woorden in zelfnoemfunctie markeren. Dubbele aanhalingstekens worden vrijwel alleen gebruikt om citaten weer te geven.

Bovendien, wat is het verschil tussen 1 of 2 aanhalingstekens?

Traditioneel wordt aangeraden om dubbele aanhalingstekens te gebruiken bij een letterlijk citaat, en enkele aanhalingstekens in alle andere gevallen. Tegenwoordig wordt er steeds meer de voorkeur aan gegeven om alleen enkele aanhalingstekens te gebruiken. Wat is het verschil tussen dubbele en enkele aanhalingstekens? In het Nederlandse taalgebruik worden aanhalingstekens gebruikt om aan te geven dat iemand iets zegt of schrijft. Dit wordt aangeduid met enkele aanhalingstekens: '. Voorbeeld: 'Hij zei dat hij het niet wist', schreef hij. Als je iemand citeert, of als de aanhalingstekens binnen de aanhalingstekens staan, gebruik je dubbele aanhalingstekens: ". Bijvoorbeeld: "Hij zei: 'Ik weet het niet'", schreef hij.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen plagiaat en parafraseren?

Volgens de uitgevers van het boek "The Chicago Manual of Style" is het verschil tussen plagiaat en paraphraseren het volgende:
"Plagiaat is het overnemen van ideeën of woorden van een ander zonder dat duidelijk wordt gemaakt dat het gaat om ideeën of woorden van een ander. Paraphraseren is het weergeven van de betekenis van de ideeën of woorden van een ander in je eigen woorden."

Door Maze Heinze

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je een nummer blokkeren? :: Hoe maak ik een Blokcitaat?
Handige links