Huis > H > Hoe Maak Ik Een Blokcitaat?

Hoe maak ik een Blokcitaat?

Volg deze regels om een citaat op te nemen in je tekst in APA-stijl:

  1. Citaten van minder dan 40 woorden worden tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst.
  2. Citaten van 40 woorden of meer worden opgemaakt als een blokcitaat.
  3. De auteur, het jaar en het paginanummer worden toegevoegd aan de verwijzing in de tekst.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak je een parafrase?

Stappenplan parafraseren

  1. Lees het citaat nauwkeurig door om de betekenis van de tekst goed tot je door te laten dringen.
  2. Zorg dat je de kerngedachte goed overbrengt.
  3. Geef de passage altijd in eigen woord weer, zodat je niet kan worden beschuldigd van plagiaat.
  4. Geef altijd een volledige en correcte bronvermelding.
Hoe lang mag een citaat zijn? Zet het citaat tussen dubbele aanhalingstekens, behalve als het citaat langer is dan 40 woorden. Als een citaat langer is dan 40 woorden, moet het citaat met een witregel gescheiden worden van de rest van je tekst.

Je kunt ook vragen hoeveel woorden mag je citeren?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van de context waarin je citeert en van de stijlgids die je gebruikt. Als algemene regel geldt echter dat je je citaten moet beperken tot maximaal drie à vier regels. Als je meer citeert, kun je overwegen de tekst te parafraseren of samen te vatten. Mensen vragen ook: hoe maak je een blokcitaat in word? Er zijn een paar manieren om een blokcitaat te maken in Word.
De eerste manier is om de tekst te markeren die je een blokcitaat wilt maken, en dan te klikken op de knop "Inspringen vergroten" in de werkbalk. Zo springt de tekst in en wordt het een blokcitaat.
Een andere manier om een blokcitaat te maken is de tekst te markeren en op het tabblad "Home" te klikken. Klik dan op de kleine pijl naast de groep "Paragraaf" en klik op de knop "Inspringen".
Je kunt ook de sneltoets Shift+Alt+O gebruiken om de tekst te laten inspringen en er een blokcitaat van te maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Wat betekent dubbele aanhalingstekens?

Dubbele aanhalingstekens (“deze”) worden in de meeste teksten alleen gebruikt om letterlijke citaten weer te geven. Zo'n citaat kan uit gesproken en uit geschreven taal komen: De Troonrede begint altijd met: “Leden van de Staten-Generaal”. Ze zei vanmorgen nog: “Ik kom op tijd naar huis.” Wat is correct parafraseren? Wat is parafraseren? Als je parafraseert, druk je een idee van iemand anders uit in je eigen woorden. Parafraseren is de belangrijkste manier om onderzoeken van anderen te delen die relevant zijn voor je eigen onderzoek.

Dus, is het plagiaat als je citeert?

Je mag een citaat niet gebruiken als vervanging van je eigen tekst. Je verslag mag dus nooit bestaan uit aan elkaar geplakte citaten. Dat is plagiaat, ook als je wél naar de bron verwijst! Let er bij citeren op dat je het citaat niet uit de originele context haalt. Men kan zich ook afvragen: wat is het verschil tussen parafraseren en samenvatten? De belangrijkste verschillen tussen paraphrasering en samenvatting zijn:
- Paraphraseren is het herhalen van iemands ideeën in je eigen woorden. Dit kan nuttig zijn als je wilt laten zien dat je het materiaal hebt begrepen en kunt uitleggen aan anderen. Het is echter niet bedoeld om de lengte van het originele materiaal te verkorten.
- Een samenvatting is een korte weergave van iemands ideeën. Het is bedoeld om de hoofdpunten van het materiaal te benadrukken en de lengte ervan te verkorten.

Hoe moet je een zin citeren?

De manier waarop je een zin kunt aanhalingsteken is door de zin tussen dubbele aanhalingstekens te zetten. Als je bijvoorbeeld zegt: "Ik hou van je," zou je dat kunnen schrijven als "Ik hou van je."

Door Dewain

Vergelijkbare artikelen

Hoe moet je een wetsartikel citeren? :: Hoe lang duurt het voor een zaadje uitkomt?
Handige links