Huis > H > Hoe Groot Is Een Cd Hoesje?

Hoe groot is een cd hoesje?

Een normale jewelcase meet 142 x 124 x 10,5 mm. Het boekje aan de voorkant meet precies 120 x 120 mm. De inlay aan de achterkant is 138 x 120 mm, met aan beide zijden een rugtitel van 6 x 120 mm. In deze jewelcase is meestal ruimte voor één cd, maar er zijn ook uitvoeringen waar twee cd's in passen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik weer een groot scherm?

Selecteer Start en dan Instellingen om alles in één weergave te zien.

Hoe maak je een cd hoesje?

Met behulp van onderstaande word sjablonen kun je eenvoudig CD hoesjes maken. De juiste afmetingen en knip randen staan weergegeven. Nadat je de passende tekst hebt ingevoerd hoef je alleen nog maar te printen en te knippen. Let op: Kies in MS Word voor "Afdrukweergave" voor de juiste weergave van het bestand. Hoe lang duurt een cd? Zo lang duurt een cd

Hoe lang duurt een cd? Het hangt een beetje van de bestanden af. Gaat het om een muziek-cd dan kan er ongeveer 60 tot 90 minuten opstaan. Ter vergelijking: op een LP kan 40-50 minuten aan muziek staan.

Hoeveel MB kan er op een cd?

Een standaard CD heeft een capaciteit van 700 megabytes (MB). Dienovereenkomstig, hoe maak je een album cover? Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van een albumhoes. Ten eerste moet je beslissen over de stijl van de hoes. Wil je het eenvoudig of complex? Zodra je een algemeen idee hebt van de stijl waar je voor gaat, moet je een kleurenschema kiezen. Zal de omslag voornamelijk één kleur hebben, of wordt het een collage van verschillende kleuren?
Vervolgens moet u beslissen welk beeldmateriaal u wilt gebruiken. Wil je een foto van de artiest of band gebruiken, of wil je een illustratie maken? Als je een foto gebruikt, zorg er dan voor dat die van hoge kwaliteit is en past bij de algemene esthetiek van de omslag. Kies je voor een illustratie, zorg er dan voor dat die gedetailleerd is en de muziek goed weergeeft.
Tot slot moet je de tekst toevoegen. Dit omvat de naam van de artiest of band, de titel van het album en de releasedatum. Houd de tekst eenvoudig en goed leesbaar. En zorg ervoor dat de tekst past bij het algemene ontwerp van de hoes.

Gerelateerde artikelen

Hoe groot teams achtergrond?

De afmetingen zijn 1920 x1080.

Waarom duren liedjes 3 minuten?

"Die speelduur heeft een louter technologische reden. Vroeger, in de jaren 50, was het onmogelijk om commerciële muziek te maken die meer dan 3, 4 minuten duurde. Die 78-toerenplaten konden technologisch gezien niet meer aan." "Iedereen raakte gewoon aan die 3, 4 minuten, het werd een soort traditie. Men kan zich ook afvragen: hoe snel draait een cd? Compact Disc: 500 rpm (binnenkant) - 200 rpm (buitenkant), alhoewel je vaak ook 530 - 200 (zoals reeds meermaals vernoemd) of 539 - 210 opgegeven ziet.

Je kunt ook vragen hoe lang duurt een langspeelplaat?

Een LP kan maar zo'n 40 tot 50 minuten aan muziek afspelen, dus reden genoeg voor een artiest om een album precies zolang te laten duren. Zelfs toen de CD's kwamen, die 60 tot 70 minuten aan muziek kunnen afspelen, bleef dit de standaard. Trouwens, hoeveel cd op 1 gb? 1 gb is gelijk aan 1000 mb. 1 mb is gelijk aan 1000 kb. 1 kb is gelijk aan 1024 bytes. Dus 1 gb is gelijk aan 1024*1024*1024 bytes. Een cd heeft 700 mb aan opslagruimte. Dus op 1 gb kunnen ongeveer 1400 cd's worden opgeslagen.

En nog een vraag, hoe wordt een cd gelezen?

Een CD wordt gelezen door een laser die door het midden van de disc beweegt. De laser reflecteert van de spiegelingen in de groeven van de disc en die reflecties worden gedetecteerd door een fotodetector. De fotodetector produceert elektrische signalen die de bits van de digitale gegevens op de disc weergeven.

Door Cristina

Vergelijkbare artikelen

Hoe speel ik een cd af op mijn pc? :: Wat is de betekenis van BCC?
Handige links