Huis > W > Wat Is Het Bekendste Kerstliedje?

Wat is het bekendste kerstliedje?

Het All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey is het populairste kerstliedje aller tijden van de muziekstreamingdienst en is wereldwijd meer dan 217 miljoen keer beluisterd.

Lees verder

Dus, welke klassieke muziek kerst?

Voor wie moeite heeft met kiezen, is hier een top vijf.

  1. Johann Sebastian Bach. Weihnachts-Oratorium. Geen ontkomen aan natuurlijk.
  2. On Christmas Day. New Carols from King's.
  3. The Three Tenors. Christmas.
  4. Hector Berlioz. L'enfance du Christ.
  5. Michael Praetorius, Jan Sandström. Es ist ein Ros entsprungen.
Vervolgens, welke kerstliedjes zijn er? X-mas niet zonder Kersthits
  1. Wham! – Last Christmas.
  2. Band aid – Do they know it's Christmas. Dit kerstlied werd evenals Last Christmas in 1984 uitgebracht.
  3. Mariah Carey – All I want for Christmas is you.
  4. Rudolph the red nosed reindeer.
  5. Jingle Bells.
  6. Bing Crosby – I'm dreaming of a white Christmas.

Daarvan, hoeveel kerstliedjes bestaan er wereldwijd?

Dit is een moeilijke vraag om definitief te beantwoorden omdat er geen duidelijke en algemeen aanvaarde definitie bestaat van wat een kerstlied is. Bovendien zijn veel kerstliederen traditionele volksliederen of religieuze liederen die al eeuwen bestaan en in de loop der jaren door veel verschillende artiesten zijn aangepast en uitgevoerd. Daarom is het moeilijk te bepalen hoeveel unieke kerstliederen er in de wereld bestaan.
Men schat dat er ongeveer 7.000 verschillende kerstliederen zijn die sinds begin 1900 commercieel zijn uitgebracht. Dit aantal omvat echter zowel originele liedjes als covers van traditionele liedjes, dus is het waarschijnlijk dat het werkelijke aantal unieke kerstliedjes veel kleiner is. Wat is wereldwijd het meest verkochte kerstlied aller tijden? Het best verkochte kerstlied aller tijden is "White Christmas" van Bing Crosby. Het lied werd voor het eerst uitgebracht in 1942 en er zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht. "White Christmas" is een vakantiestandaard en wordt vaak beschouwd als het populairste kerstlied aller tijden.

En nog een vraag, welk kerstnummer heeft de meeste versies?

Stille Nacht is van alle kerstliedjes het meest opgenomen lied. 733 verschillende versies zijn al voorzien van een copyright sinds 1978. All I want for Christmas van Mariah Carrey is het populairste kerstnummer. De eerste commerciële kerstkaart werd in 1843 verstuurd. Wat is het meest gedraaide kerstnummer op de radio? Last Christmas populairst op de radio

Nog even over Last Christmas. Dit kerstnummer uit 1984 is bijna elk jaar het meest gedraaide kerstnummer op de Nederlandse radio.

Hoeveel kerstfilms zijn er in totaal?

Op dit moment zijn er 1105 films in het overzicht van kerstfilms opgenomen. De lijst van kerstfilms is gesorteerd op verschijningsdatum. Je kunt ook vragen wat is de leeftijd van de kerstman? De leeftijd van Sinterklaas is onbekend, maar hij is waarschijnlijk erg oud. Sinterklaas is een legendarische figuur die al honderden jaren wordt vereerd. Hij wordt beschouwd als een symbool van vreugde, liefde en vooruitgang en blijft daarom een geliefd figuur onder kinderen en volwassenen.

Men kan zich ook afvragen: wat is het meest gezongen kerstlied?

De meestgezongen Kerstlied is waarschijnlijk Silent Night (Stille Nacht). Het is een van de oudste en meest bekende Kerstliederen, en wordt over de hele wereld gezongen. Het is ook een van de meest vertaalde liederen ter wereld, met versies in meer dan 300 talen en dialecten.

Door Leith Tio

Wie heeft de meeste kerstliedjes? :: Hoe betrouwbaar is een SSD?
Handige links