Huis > W > Wie Heeft De Meeste Kerstliedjes?

Wie heeft de meeste kerstliedjes?

Welke nummers zijn het populairste in Nederland en wereldwijd? Spotify zet alle kersthits op een rij. Op nummer 1 staat dit jaar wereldwijd én in Nederland de ongeëvenaarde koningin van de kerstmuziek: Mariah Carey. “All I Want for Christmas is You' heeft heeft onlangs 1 miljard(!)

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat te doen als iemand je geblokkeerd heeft?

Geef hem de ruimte. Het is beter om hem zoveel mogelijk tijd en ruimte te geven om met zijn emoties om te gaan als dat de oorzaak is dat hij je blokkeert. De man zal zich gerespecteerd voelen als je dat kunt doen.

Wat verdien je met een kersthit?

Dit zijn de andere nummers die jaarlijks nog het meeste geld opbrengen:

  • Merry Xmas Everybody, Slade: €600.000.
  • Fairytale of New York, The Pogues: €475.000.
  • All I Want For Christmas, Mariah Carey: €445.000.
  • White Christmas, Bing Crosby: €390.000.
  • Last Christmas, Wham!: €357.000.
Waar komt kerstmuziek vandaan? Voor de Nederlanden zijn een aantal kerstliederen bekend uit de 15e en 16e eeuw, te vinden in handschriften die waarschijnlijk hun oorsprong vinden in kringen rond de Moderne Devotie, terwijl het genre voor de Spaanse Nederlanden in de zeventiende eeuw muteert naar de Cantiones natalitiae.

Wat is de grootste kersthit?

Er zijn een paar kanshebbers voor de grootste kersthit, afhankelijk van hoe je het meet. "All I Want for Christmas Is You' van Mariah Carey is volgens iTunes het meest gedownloade kerstnummer aller tijden. "White Christmas" van Bing Crosby is de best verkochte single aller tijden, met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren. "Do They Know It's Christmas?" van Band Aid is de best verkochte liefdadigheidssingle aller tijden. Wat is de nummer 1 kersthit aller tijden? In de Verenigde Staten is de nummer 1 kersthit aller tijden "White Christmas" van Bing Crosby. Het nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1942 en er zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. "White Christmas" is ook de best verkochte single aller tijden in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je zien of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd?

Naast uw berichten, staan vinkjes. Twee vinkjes betekenen dat het bericht is aangekomen, en één vinkje betekent dat het bericht is verzonden. Indien u geen tweede vinkje ziet, kan het zijn dat u geblokkeerd bent.

Wat is het bekendste nummer ter wereld?

PositieNummerArtiest
1Like a Rolling StoneBob Dylan
2(I Can't Get No) SatisfactionThe Rolling Stones
3ImagineJohn Lennon
4What's Going OnMarvin Gaye
Hoe oud is Stille Nacht Heilige Nacht? Precies 200 jaar oud: het verhaal achter Stille nacht. KerstHet meest vertaalde en gezongen kerstlied ter wereld is Stille nacht, heilige nacht. Op kerstavond 1818 klonk het voor het eerst in een kleine dorpskerk in Salzburgerland.

Waar gaat Stille Nacht over?

Na de oorlog met Napoleon stond de stad er slecht voor, financieel en economisch, nog los van branden, overstromingen enzovoort. Min of meer als troost voor deze situatie zongen Franz Gruber en Joseph Mohr op kerstavond 1818 voor het eerst 'Stille Nacht, Heilige Nacht'. Mensen vragen ook: wat is het meest beluisterde liedje? Volgens een onderzoek van het muziekstreamingplatform Spotify is 'Shape of You' van Ed Sheeran de meest geluisterde song aller tijden. Het nummer werd in 2017 uitgebracht en kwam direct in de top tien van de meest populaire songs terecht. In 2018 bereikte het nummer de eerste plaats in de Spotify-lijst met de meeste streams. 'Shape of You' is nog steeds een van de meest populaire songs op Spotify en wordt dagelijks door miljoenen mensen geluisterd.

Dienovereenkomstig, wat verdient chris rea met driving home for christmas?

Chris Rea verdient geld met zijn hit "Driving Home for Christmas". Het lied is een echte kerstklassieker en wordt elk jaar weer veel gedraaid. Rea verdient daarmee dus geld, maar hoeveel exact is niet bekend.

Door Wooster

Vergelijkbare artikelen

Wat is chromatisch? :: Wat is het bekendste kerstliedje?
Handige links